04.10.2024 | 16:03
Как разсеяният Рамадан Аталай забрави чанта със 102 000 лв. на бензиностанция край Севлиево
В забравената чанта са намерени бележки със записани имена на горски парцели с местонахождението и цената им

Арестуваният за подкуп Джейхан Ибрямов не единственият депутат от ДПС-Доган, за когото сумата от 100 000 лв. са “джобни пари”. През 2013 г.  избраникът Рамадан Аталай забравя чанта със 102 000 лв. в заведение на бензиностанция край севлиевското село Ряхово. Случаят е потулен с помощта на МВР, а първоизточникът, описващ трагикомичната случка – габровският сайт centralnews.bg, вече не съществува.

Припомняме отново историята, защото тя показва че хората около почетния председател на ДПС обичат “кеша”:

Народният представител от ДПС Рамадан Аталай, който е избран от област Силистра, е изгубил 102 000 лв. на бензиностанция “Лукойл” до севлиевското село Ряховците.

Крупната сума изпаднала заедно с чанта от колата, с която пътувал народният представител – Ауди А8. Служители сигнализирали за изгубените пари в полицията, откъдето издирили колата и собственика им.

След като се върнал за парите, Рамадан Аталай недоверчиво настоявал парите да бъдат преброени от служителите на реда и да им се направи експертиза. Мотивите за това най-вероятно са намерените в чантата бележки, на които били записани имена на гори, местонахождението и стойността им.

Самият Рамадан Аталай е вече пети мандат народен представител от ДПС. Той е един от депутатите, които са превърнали работата си в Народното събрание в “професия”. Към момента Аталай е член на комисиите по енергетика и по регионална политика и местно самоуправление. Депутатът е родом от село Мъдрево. По професия е инженер.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране