21.07.2024 | 16:15
Какво се случва в ДПС?
От десетилетия в общините на ДПС съществува данък от 25 процента за Доган

Виждаме и чуваме какво ли не, само не чуваме някой ясно да каже ЗАЩО. Не са малко хората, които ме мразят, защото имам навик да виждам и казвам това което те искат да скрият.

Три са факторите които доведоха до разцеплението в ДПС, или поне аз, за тези 3, предпочитам да говоря сега.

Фактор номер едно, ПАРИ. От десетилетия в общините управлявани от ДПС, съществува данък от 25 % за горе, за София. За Доган. Какво значи това ли ? 25 % от всичко което слиза от държавният бюджет към общините, кметовете са длъжни да го изведат чрез корупцията в ликиди и тръгва нагоре по веригата. Естествено, че чрез депутата от избирателният район. Какво остава при депутата и какво стига до това фамозно ГОРЕ, едва ли някой може да ви каже точно, а и то наистина е различно.

И сега Пеевски събра кметовете във Велинград и им обяви, край на данък 25 %. Да, ама преди това пак Пеевски издейства от държавният бюджет около 450 милиона лева за общините управлявани от ДПС. 25 % от 450 милиона са си пари. Сами преценете, кой е доволен и кой недоволен от това. Освен тези пари общините имат своите бюджети за битови и други необходимости. От тези бюджети, също, висшето ръководство е инсталирало своите обръчи от фирми пиявици като онзи вълкът, които смучат. И като добавим, че и кметовете си смучат за себе си и за своето обкръжение, сами преценете какво остава реално. И сега вие преценете, към кого ще сте, към този който ви освобождава от данък или към този който ви взема данък.

Вторият фактор e геополитическият. ДПС, е създаoено от Русия, тогава съветски съюз и никога не афиширало антируска политика. Да, за НАТО, за ЕС, но не сте ги чули да казват против Русия. Това е стара политическа линия, която не е измислена от ДПС, а е съществувала много преди да има ДПС. Пеевски разбра откъде духа вятарът и наду платната в антируска посока. Това създаде огромен проблем пред Доган и го постави под натиск от руската пета колона. И не е важно какво мислите за Пеевски. Той си преследва интересът.

И третият фактор е намесата на Бойко Борисов. Когато той започне да ви убеждава, че дори няма телефона на Доган, вие си преценете, какво се случва зад кулисите и зад мъглата, която ви залива.

1 коментар

  1. Кики каза:

    Това е известно и за ГЕРБ, но какво от това?! Нещо случва ли се?!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране