04.07.2021 | 0:06
Какво търси Борисов при Ердоган ?
Може ли наесен да се появи дилемата: Или Радев, или мигранти!

Какво търси Борисов при Ердоган? Какво иска от него? Или какво е отишъл да му поднесе? Защо точно сега?

Ако българското разузнаване е на висота, отговорите на тези въпроси вече щяха да са на бюрото на държавния глава. Понеже това не е съвсем сигурно, да се опитаме да ги потърсим ние.

1. Ясно е, че е отишъл да търси помощ. Вижда, че ще се сгромоляса на изборите и вероятно моли Ердоган за част от турските гласове. Надява се, че като се държи като васал, видимото благоразположение на турския президент ще го направи приемлив за българските турци.

2. Забелязахте ли как потегли с широка усмивка и разперени ръце, готов за прегръдка и тупане по рамото. Ердоган го попари, като не само не го прегърна, не само не го потупа по рамото, но и не му стисна ръката. Погледна полуналяво, обърнал леко гръб на хилещия се гостенин, уж да разпореди кой къде да седне.

3. Турският протокол бе сложил турско знаме и зад Борисов. Явно са искали да го унижат, та да не смее да иска повече, отколкото му се полага.

Да, българско знаме не му се полага. Борисов не е никакъв в държавата, отишъл е там като молител от позицията на шеф на партия, която очаква съкрушително поражение на изборите след седмица. Но да стои драговолно пред турското знаме може да означава, че е готов на всичко, което могат да му поискат.

4. След Карадайъ това е вторият български партиен шеф, на когото Ердоган дава аудиенция преди изборите. Не означава ли това, че в Анкара разглеждат ГЕРБ като втората турска партия в България ?

5. Възможно ли е Борисов да е преговарял за убежище, ако е знаел, че на бял свят предстои да излязат доказателства за престъпни деяния от мащаб, който да наложи незабавното му задържане ?

6. Може ли да предлага на Турция съюз срещу Радев? Анкара даде да се разбере, чрез ДПС, че е против преизбирането на Радев. Борисов би се съюзил и с дявола, ако той му помогне да осуети втория мандат на президента. Тук интересите съвпадат, въпросът е дали това не представлява опит за повторение на събитията от 14 век.

7. Може ли да се предположи, че е искано Турция да отвори границата си и да пусне мигрантите през България, за да бъде поставено в шах правителството след изборите и да се окаже натиск при кампанията за президентските избори? Може ли наесен да се появи дилемата: Или Радев, или мигранти!

Васил Василев, Фейсбук

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране