16.05.2024 | 18:07
Какво е новото нормално: Детето ти да отиде училище преоблечени като котка и да мяукат в час по математика ли?
Това, разбира се е голям купон, а и учителката е притисната от новите морални норми и няма да може да го изхвърли от стаята за да не бъде дадена под съд за дискриминация

Новото нормално е имитация на нормално. Имитиращ продукт. Нещо, което би трябвало да те нахрани, но ако го консумираш редовно е възможно да ти докара рак. Всъщност, това го пише на опаковката на новото нормално, но буквите са толкова ситни, че са невъзможни за четене.

Новото нормално не е нормално. Тоест, ново е но не е нормално. Идеята на маркетинговия творец е, че щом на нещо му е прикачено определението ново, то ще предизвика асоциации за нещо по-добро. Уви, продуктът е лош, а ние ще си останем с асоциациите.

Новото нормално не е насочено към теб, а към децата ти. Те консумират рекламата, фаст фууд, музиката, а защо не и новите философски идеи за света. Достатъчно е да са нарязани в удобни за преглъщане хапки гарнирани със супер герои и симпатични намигвания от цицести връстнички.

Новото нормално позволява на детето да дойде на училище преоблечени като котка и да мяукат в час по математика. Това, разбира се е голям купон, а и учителката е притисната от новите морални норми и няма да може да го изхвърли от стаята за да не бъде дадена под съд за дискриминация. В последствие оправдана, но отстранена от работа по политически причини. Старото нормално предполагаше, че момченцата пишкат прави да не е необходимо да минават през психолог с евентуална последваща хормонална терапия и кастрация. Новото нормално обаче се грижи за последователите си. Всеки един индивид трябва да бъде добре опипан, да му се бръкне в гащите и независими оценители те да отсъдят с какво същество си имат работа. Не за друго, а защото са сертифицирани от два западни института и един университет.

Новото нормално не предлага никаква философия. Да не говорим за визия за бъдеще. Новото е фокусирано върху корекцията на старото. Новото нормално съществува като паразитира върху нормалното.

Когато отхвърляте Кант не можете да го заместите с развълнуван небинарен хомосексуалист. Когато отхвърляте Русо ( говорим за Жан-Жак. Да не си помислите, че става въпрос за някакъв опорен халф на ПСЖ.) и се опитвате да го заместите с Мбапе, работите започват да дрънчат на добре спонсориран грантов провал.

*Емил Йотовски e български лекар, писател, драматург и сценарист

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране