21.08.2024 | 11:11
Пеевски открито се гаври с Борисов: Калин Стоянов отказва да напусне МВР
"Делян Пеевски изрази готовност да съм част от бъдещия му проект"

„През последната една година многократно е искана оставката ми. В момента съм служебен вътрешен министър. За момента считам, че е редно в тази ситуация да остана, тъй като има всячески опити за овладяване на системата“.

Това обяви вътрешният министър Калин Стоянов преди заседанието на Министерския съвет. Той коментира и жеста си с вдигнат юмрук по време на демонстрация на полицейски служители пред президентството, които се събраха в негова подкрепа.

„Юмрукът пред президентството – нямам предвид това, което някой си мисли. Като ръководител на силовото ведомство съм последният човек, който да тръгне така срещу която и да институция. Още повече срещу президентството, което аз дълбоко уважавам“, добави той.

„Не бива да се прави асоциация на това мое поведение с поведението на Радев преди три-четири години. Аз много пъти поздравявам колеги по този начин. Нямал съм предвид това, което някои хора си мислят“, посочи Стоянов. Той обясни, че при протеста на полицаите пред „Дондуков“ 2 не е имало координирани действия между него и Горица Кожарева.

„Благодаря на Делян Пеевски за подкрепата му за МВР. Той изрази готовност да бъда част от неговия бъдещ проект. Тук е мястото да кажа, че имам и други покани. Къде и как ще се позиционирам – това е мое лично решение. Каквото и да се случи с мен, аз ще продължа да работя за България“, подчерта Калин Стоянов.

Коментар: Пеевски се гаври с Борисов открито. И то през треторазрядни подставени лица. Ако Борисов продължава да мишкува и не се включи в коалицията срещу Пеевски ще остане без партия и без електорат. То не може цял живот на два, три и пет стола. Срам за ГЕРБ е, че Пеевски им взема партията!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране