27.06.2024 | 13:15
Калоян Методиев цепи Корнелия от БСП
Опитвал се да убеди бившата лидерка на червената партия да се отцепи и стане независим депутат

Седесарят Калоян Методиев, който е сред най-близките хора на Корнелия Нинова и дори стана червен депутат покрай връзката им, се опитвал да убеди бившата лидерка на БСП да се отцепи и стане независим депутат. По този начин Корнелия, която подаде оставка, щяла да изрази морална позиция към свои приближени, които през последните дни се отрекоха от нея, твърди „Филтър”.

Самата Нинова обмисляла дали да не формира минигрупа в парламента от свои привърженици, но си дала сметка, че така раздробяването в партията ще стане напълно комично.

Калоян Методиев беше изключен от парламентарната група на БСП и стана независим. По думите му гласуването за отстраняването му минало с безпрецедентен натиск, с агресия и с мутренски похвати. Новото ръководство на БСП пък в лицето на Борислав Гуцанов и Атанас Зафиров и групата около тях било некомпетентно и неморално.

Корнелия Нинова подаде оставка след катастрофално ниските резултати, които БСП постигна на последните избори. Партията от години се раздира от вътрешни противоречия и е напълно омаломощена от битката за власт, формацията е разделена на множество крила и трудно се постига единомислие по който и да е въпрос.

Това е и основната причина, поради която президентът Румен Радев едва ли би връчил трети мандат за съставяне на правителство на БСП. Така евентуално ще се отвори пътят за „Има такъв народ“ и неслучайно Слави Трифонов вече обяви, че са готови с програма и експертно правителство.

Немалка група в БСП пък започвала преговори за обединяването на всички леви партии, които да се явят заедно на евентуални нови избори през есента. Подобен план не е лесен за изпълнение, защото повечето от лидерите на различни формирования като Ваня Григорова и Мая Манолова проявявали силно его и настоявали да имат решаваща дума, а да не координират решенията си с други фактори.

1 коментар

  1. Кирил каза:

    Чао, чао, БСП!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране