12.06.2021 | 13:41
Кантарджиев стана консултант на Столична община
Пенсионерът ще отговаря за ваксинацията в София

Проф. Тодор Кантарджиев ще консултира Столичната община за ваксинационния процес, съобщи Нова тв.

До това се стигна, след като Кантарджиев беше пенсиониран и освободен от поста директор на Националния център по заразни и паразитни болести, той благодари, че от кметството на София му се доверяват в битката със заразата.

По-рано в събота той обяви, че не е обиден или огорчен от бързото си пенсиониране. „Благодаря човешки на хората – разбрах колко много ме уважават. Искам да се поклоня пред колегите, защото станаха малко набързо нещата, но по-добър колектив за тези 140 години в Националния център по заразни и паразитни болести не е имало“, каза той пред БНТ.

По думите му нищо трагично и драматично не е станало с неговото пенсиониране. „Дай Боже, всеки така да го изпратят. Молбата ми към колегите е, че вече демонстрираха своето отношение, няма нужда да настоява“, заяви още проф. Кантарджиев.

Мисля, че много хора, които замисляха моето отстраняване, сега съжаляват, добави той.  Кантарджиев добави, че трябва да се наблегне на имунизацията в страната и насочването към възрастни и трудноподвижни хора са правилни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране