01.08.2021 | 21:34
Капон обвини Слави и Филип Станев в лъжа: Името на Петър Илиев се обсъждаше за премиер
"Истината ще ни спаси"!
Мария Капон, депутат от групата на „Изправи се. БГ. Ние идваме“, обяви пред БНТ, че името на Петър Илиев е било обсъждано за премиер след срещата с ИТН. Новина, която бе отречена първо от Слави Трифонов във Фейсбук, след което и от Филип Станев пред БНТ в събота.

Името на Петър Илиев е било обсъждано в „Изправи се. БГ. Ние идваме“ като предложение на ИТН за премиер. Това са разбра от думите на Мария Капон пред БНТ.

Тя потвърди думите на Николай Хаджигенов, който в петък разкри, че на срещата с ръководството на ИТН, сценаристите на Слави Трифонов са попитали дали биха подкрепили Петър Илиев за премиер. „Ние казахаме, че няма да го подкрепим, както няма и да подкрепим този начин на формиране на правителство“, каза тогава Хаджигенов.

„Аз нямам никакво съмнение кой и кога е поставил името на Петър Илиев. Всички, които познават г-н Хаджигенов, са абсолютно наясно, че той ненавижда лъжата. Истината ще ни спаси. И това е истината. Ние обсъждахме това име след срещата“, поясни Капон.

Припомняме, че с пост във Фейсбук от петък, след като се разпространи новината, че Петър Илиев е оттеглен като кандидат-премиер, заради проблемна биография, Слави Трифонов обвини журналистите в спекулации по темата и обяви, че Пламен Николов е бил харесан за премиер преди две седмици.

Същото повтори вчера и Филип Станев. „Името на Петър Илиев – първоначално номиниран за правосъден министър в оттегления проектокабинет на ИТН – не е обсъждано за министър-председател сега“, каза вчера Станев.

Днес Мария Капон обори това твърдение, подчертавайки максимата: „Истината ще ни спаси“!

Според нея обаче въпреки атаките към кандидата на „Има такъв народ“ за министър-председател Пламен Николов през седмицата и снимките пред маса с плувни артикули, той би могъл да се окаже добър вариант.

„Не е коректно той да бъде атакуван по такъв начин. Аз съм запозната с бизнеса и знам, че и много големи фирми имат подобна практика за представяне на продуктите си“, уточни тя в студиото на „Денят започва“.

В същото време Капон е на мнение, че е много е важно да е пределно ясно как е бил избран за кандидат. „За нас прозрачността е на първо място“, каза депутатът.  Тя уточни, че очаква от „Има такъв народ“ да проведат разговори преди представянето на бъдещото правителство.

„Можем да имаме общи приоритети, но трябва да е ясно кой ще ги изпълнява. Трябва да има коалиционно споразумение, което да носи гаранция, защото само мъжка дума не е достатъчна“, добави тя.

Освен това тя бе категорична, че „ИТН трябва разумно да поставят жалоните какво да е правителството, а нови избори може да са по-добри от лошо правителство“.

Освен това „Изправи се.БГ. Ние идваме“ няма да приеме кандидати за министри, причастни към Държавна сигурност. „Да, става въпрос за проф. Радулов“, уточни Капон.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране