07.07.2024 | 15:36
Карадайъ е „затворник“ в сарая на Доган
Идеята за „заключването“ на бившия оперативен председател на ДПС била на Рамадан Аталай

Мустафа Карадайъ е „затворник“ в боянския сарай на Ахмед Доган. От края на миналата година, бившият оперативен председател на ДПС живее в къща в затворения комплекс в столичния квартал „Бояна“.

Тази седмица гръмна новината, че той се е развел със съпругата си Джеврие и е започнал нов живот с една от любовниците си Христина Атанасова, от която дори име дете. Депесари разказаха още шокиращи подробности за новото трудно битие за бившия им началник. Оказа се, че с ултимативен тон лично почетният председател на ДПС е поискал Мустафа Карадайъ да се премести да живее в имота му. Така политикът от смолянското село Борино бил принуден да остави фамилната къща до Киноцентъра на бившата си жена и децата, а той с любовницата и бебето им бързо да се премести в Сараите.

Тази абсурдна идея била внушена на Доган от топ интриганта в ДПС Рамадан Аталай, който тази седмица бе изключен от парламентарната група на партията по искане на пловдивската структура, разказаха пред МИГNews.info потресени депесари. Под маската на искрена загриженост, Аталай обяснявал на 71-годишния почетен председател, че трябва да държи на „къса каишка“ отстранения от ръководството  Карадайъ, защото било възможно да изнесе компрометираща вътрешна информация за него и ДПС, и дори да направи опит да създаде своя партия.

За да са разбере ефектът на внушенията върху психиката на Ахмед Доган, трябва да се вземе предвид фактът, че десетилетия наред той води затворен живот, обграден от многочислена охрана и безброй ограничения, напълно непознати за нормалните хора. През студените месеци живее в боянския си сарай, а през лятото е в резиденцията в Росенец. Сокола не излиза никъде, а представата му за политиката и околния живот се формира от медии и най-вече от хората, които допуска до себе си. Един от основните му източници на „новини и политически клюки“ е именно Рамадан Аталай, който обаче му ги представя през призмата на собствените си егоистични и бизнес интереси. И внушава страх, напрежение, несигурност и паника у 71-годишния политик с разбита психика и вечни колебания при вземане на решения.

Изключеният от ДПС депутат е известен в партията с това, че през годините е интригантствал срещу всички оперативни председатели. „Той плюеше Лютви Местан, Мустафа Карадайъ, а сега и Делян Пеевски. Рамадан не харесва никого, освен себе си“, казва депесар запознат с привичките на алевита, който изчислява, че реалната му електорална тежест е 1000-1500 души от етноконфесионална му общност. Именно заради тези причини са неизвестни мотивите на Аталай да внуши на Ахмед Доган, че Мустафа Карадайъ трябва да напълно контролиран и да живее в „боянските сараи“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране