14.07.2024 | 22:45
Карадайъ избяга от летния сарай на Доган с моторница
Бившият оперативен председател на ДПС бе привикан в Росенец, но силно се притесни от чакащите го журналисти

Бившият председател на ДПС Мустафа Карадайъ бе забелязан да пристига за среща с почетния председател Ахмед Доган в резиденцията му в парк “Росенец”. Колата на Карадайъ напусна резиденцията малко след обяд на 14 юли. Екип на БНТ научи, че за да избегне среща с журналистите, той си е тръгнал с моторна лодка.

Този “трик” вероятно му е хрумнал след прочутия случай с акостирането на лидера на “Да, България” Христо Иванов (към момента в оставка) край морския сарай на Доган преди четири години.

В неделя журналисти отново се бяха събрали в района на парк “Росенец” в очакване дали ще има следващи срещи с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, предаде БТА.

Преди ден за лична среща с Доган в “Росенец” пристигна председателят на движението Джевдет Чакъров. Срещата им бе в имота на Доган. Преди нея Чакъров каза пред медиите, че двамата ще обсъждат текущи въпроси и благодари на структурите, на цялата общественост, за подкрепата. Срещата между Доган и Чакъров продължи повече от час. На излизане Чакъров отказа коментар.

През 2020 г., когато Христо Иванов доплава с гумена лодка до “Росенец”, Карадайъ беше лидер на ДПС, но миналата есен бе принуден да се оттегли предсрочно от поста, за който претендираше Делян Пеевски. Доган даде “благословия” на “феномена” Пеевски да оглави ДПС, като препоръча председателството да бъде поделено с Чевдет Чакъров.  Пеевски обаче узурпира цялата власт в ДПС, видно от поведението, действията и изявите му. На изборите през юни т.г. той изведе ДПС като втора политическа сила.

Към днешна дата “феноменът” Пеевски постигна още по-неочакван резултат, като предизвика ефективно разцепление в доскоро най-стабилната и дисциплинирана партия в България.

На 10 юли Доган поиска оставката на Делян Пеевски и приближените му депутати. Все повече местни структури и активисти декларират подкрепа към Доган, който преди седмица прие 17-те депутати, които не се подчиниха на Пеевски и не гласуваха “за” кабинет на ГЕРБ с първия мандат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране