27.11.2022 | 14:05
Карадайъ изселва на Марс Велислава Кръстева?
На формалния председател на ДПС му се наложи да защити изгонената партийна пиарка след въпроси на водещата Мария Цънцарова: Ако баба ви беше мъжка, сега щяхме ли да водим този разговор?

Председателят на Движението за права и свободи (ДПС) Мустафа Карадайъ за пръв път коментира скандала в Народния театър „Иван Вазов“, който се разрази в началото на месеца. Пред Би Ти Ви той каза, че назначената за пиар на институцията Велислава Кръстева не нарушава никакви закони и не намира причина за реакцията срещу нея.

В края на октомври вратата на кабинета на Велислава Кръстева беше надраскана с надписи „Връзки с обществеността на Ахмед Доган“, „ДПС“ и „Изчезвай“, а табелката с името й е била изкъртена. Главният режисьор на театъра Александър Морфов заяви в отворено писмо, че той е извършителят, защото не е съгласен жената, която придружава Ахмед Доган по време на гласуванията му, да представлява Народния театър и работещите в него. Кръстева бе пира на ДПС и депутат от движението, а от лятото е назначена за директор на „Връзки с обществеността“ на Народния театър.

До момента двама души са подали оставки заради случилото се, като и двамата застанаха на страната на Морфов. Това са режисьорът Явор Гърдев и драматургът Захари Карабашлиев.

Карадайъ нападна актьорите от Народния театър с въпроса къде са били те и протестирали ли са, когато е била нарушавана Конституцията. Той обаче не уточни кой случай визира.

„Някой решил да протестира, защото друг е депесар. И като е депесар няма право да работи ли? Какво да ги правим депесарите, на Марс ли да ги изселим? Прави впечатление, че ако си депесар, това е нещо лошо. Най-доброто нещо за последните 33 години в България се нарича ДПС. Да си депесар е гордост, не е проблем“, патетично каза Карадайъ.

Вижте интервюто ТУК

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране