07.06.2021 | 0:07
Карадайъ при Ердоган: Турция е нашата родина!
Турция е нашата земя - ние сме емигранти в България, е заявил формалният председател на ДПС

Прелюбопитна е реакцията на ДПС и особено думите на председателя Мустафа Карадайъ при визитата му при Реджеп Ердоган.

В събота Карадайъ, заместникът му Ахмед Ахмедов и евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк са се срещнали и с турския президент Реджеп Ердоган. Приемът се е състоял в имението “Вахдеттин” в Истанбул, но без медии.

Борбата ни е да защитим турската си идентичност, казал Карадайъ пред Шентоп, цитиран от Анадолската агенция. Това е Карадайъ при срещата си с председателя на турския парламент Мустафа Шентоп, съобщи Анадолската агенция.

Той напомнил, че предците му са дошли от Турция преди 100-150 г.  “Това е нашата земя. Ние не сме емигранти там (в България – б.р.). Турция е нашата родина. Останали сме там след Османската империя. Борбата ни е да защитим турската си идентичност. Да защитаваме езика си, религията и традициите си”, допълнил Карадайъ.

Тези, които са турци и членове на българския парламент, не служеха на турците, а на собствената си партия. Те не могат да защитават правата на турците. Единствената философия на националистите е враждебността срещу турците, допълнил още той. Пред шефа на турския парламент Карадайъ подчертал и че у нас агитацията на чужд език е забранена със закон, а държавата не им помагала в раздаването на турски учебници в училищата. “За съжаление, в България има двоен стандарт спрямо турците”, казал Карадайъ.

2 коментара

  1. Анонимен каза:

    I toq e i Balgarski deputat i vzima zaplata ot tam sramno e no fak da mu plashtat balgarskite grajdani ako ima zakoni koito deisvat toq individ ne trqbva i vratata da prekraci na parlamenta.

  2. Виден Георгиев каза:

    А бе читак рязан да не би в Турция стандарта да е по различен към другите етноси. Особено пък към християните.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране