12.07.2021 | 0:36
Караянчева остава без кортеж от НСО
Каква е заплахата срещу нея, чуди се Ива Митева

Край на тежките кортежи от НСО, с които един куп депутати на шефски позиции кръстосват страната, напомняйки 90-те години.

„Има такъв народ“ ще промени закона и охрана от НСО ще се прилага само за тримата първи в държавата – председател на НС, президент и премиер. Това съобщиха председателят на 45-ото НС Ива Митева и зам.-шефът на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов в предизборното студио на Телевизия 7/8.

Още с формирането на 46-ия парламент ще извикаме шефа на НСО на закрито заседание в комисия, за да даде разяснения към кои депутати наистина има заплахи за сигурността, какви са те и налагат ли в действителност да се ползва охрана, заяви Ива Митева. Тя разказа как в предизборната кампания Цвета Караянчева като бивш председател на НС е обикаляла Кърджали с кортеж от НСО.

Каква е заплахата към Караянчева, попита Митева и припомни, че според действащия закон, на хората на държавни позиции се полага охрана и когато вече не заемат постовете си.

Чувствах се ужасно неудобно като председател на НС с охраната, не можех да гледам хората в очите, сподели Митева неудобството от това, че като председател на 45-ото НС се е движела с екип от НСО. Веднага след разпускането на парламента обаче подала декларация, че се отказва от охраната и тя е била снета.

Има достатъчно таксита, метро, автобуси, защо трябва да се пръскат толкова много държавни пари, каза Митева и подчерта, че екипите от НСО ползват командировъчни и хотелски при обиколките из страната на хората, които пазят.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране