23.06.2015 | 19:18
Като не ремонтирахме – защо, като ремонтираме – пак защо. Няма угодия
На Лили Павлова й се стъжнило от прогнозата за времето - 5 дни дъжд и гръмотевици

„Като не ремонтирахме – защо не ремонтирате, като ремонтираме – защо ремонтирате. Няма угодия.“ Така министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова коментира пред Btv по части от магистрала „Тракия“ и недоволството, че в летните месеци те утежняват и без това засиления трафик към морето.

Павлова заяви, че ремонтите ще приключат в срок – 1 юли, но посочи, че има непредвидени обстоятелства, като климатичните промени. „Сега като видях прогнозата за времето, на мен ми се стъжни, на строителите – не знам. Пет дни дъжд и гръмотевици“, обясни министърът. По думите й заради лошото време има два варианта – или срокът за завършване на ремонтите да се удължи, или участъците да бъдат пуснати навреме, но да останат някои довършителни работи, като полагане на маркировка. Тя допълни, че ще се търси гъвкав вариант, за да може на 1 юли трафикът „да се отпуши“.

„Трябва да изтърпим още малко“, каза Павлова и изтъкна, че ремонтите са били наложителни, защото в тези участъци пътят „не беше магистрала, а беше лунен пейзаж“.

Регионалният министър коментира и въпроса с незаконните постройки в ромската махала на село Гърмен. Тя съобщи, че в понеделник (29 юни) ще започне принудителното премахване на първите къщи. Става дума за 6 постройки, за които вече е избрана фирма-изпълнител за събарянето. За другите сгради тепърва предстои да се направят огледи и оценка колко ще струва събарянето и да се започне процедурата.

Министърът изтъкна, че всяка година в страната се премахват принудително по минимум 800 незаконни постройки, като те не се делят на ромски или не. В Гърмен са издадени 124 заповеди за незаконно строителство, като нито един собственик не е пожелал доброволно да премахне постройката си и затова предстои всички те да бъдат съборени принудително.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране