11.12.2016 | 0:16
Кирил Добрев: Държавата не работи заради Плевнелиев
Всички поканени за министри са му отказали

Президентът Росен Плевнелиев ни вкара в политическо безвремие. Не знам какво прави. Но държавата не работи. Това обвинение отправи вчера депутатът от БСП Кирил Добрев в интервю за Би Ти Ви.

Според него държавният глава е трябвало да състави служебен кабинет веднага, а не един месец да се правят “псевдоразговори и консултации”. Социалистът е убеден, че една от причините Плевнелиев да “тупа топката” с кабинета е фактът, че всички поканени за министри са му отказали. БСП няма никакви уговорки с новоизбрания президент Румен Радев за служебния кабинет, който той се очаква да подреди. Добрев е убеден, че новият държавен глава ще си състави добра администрация на “Дондуков” 2 и ако се наложи, добър служебен кабинет. Според Добрев новият президент вероятно ще вкара в екипа си експерти, близки до левицата, но не и ярки политически фигури.

“Ако някой иска да ангажира Радев по-рано с решения и участия, то тогава и Росен Плевнелиев, и Маргарита Попова могат спокойно да подадат оставка и в действие да влезе Румен Радев”, отсече социалистът относно критиките, че Радев не иска да подрежда кабинет с Плевнелиев. “Когато ГЕРБ и БСП няма да участват в ново управление, всичко е безсмислено. Тече политическо безвремие и милиони се харчат на всяко заседание на Министерския съвет”, коментира той. “Реформаторите пък за последно виждат парламента отвътре”, убеден е Кирил Добрев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране