27.08.2023 | 20:24
Киро Петков: Моята вяра в Борислав Сарафов е под всякаква критика…
Вижте неграмотните брътвежи на човека със специални социални потребности! Учил ли е този човек наистина в Харвард?

„Моята вяра към изп. длъжността главен прокурор г-н Сарафов е под всякаква критика. Виждаме, че до този момент той единствено се занимава с полуполитически дела. Затваря разследването за пачките и кюлчетата, затваря „Барселона гейт“, а не виждаме нищо реално откъм антикорупционни дела. Днес виждаме поредното разследване за „Турски поток“ и руската връзка. Чуваме ли нещо за тези дела – не.“ Това коментира лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в Благоевград.

По повод изявлението на лидера на ГЕРБ  Бойко Борисов, че не е доволен от назначенията, които общото им правителство прави, Петков се оплака, че Борисов не му се обажда по телефона. „Искам да кажа на г-н Борисов, първо – ако иска да си говорим, винаги може да ми вдигне телефона, а не през медиите, говори някакви неща, без да се чуваме. Второто – миналия път, когато редовното правителство падна, бе заради поръчките за оправянето на пътищата. Искахме да са прозрачни, парите да отиват в реално строителство и асфалт, а не в чували. Сега министър Цеков пуска поръчките по най-прозрачен начин, където не може да има корупция. Сега въпросът е дали същите икономически интереси, които свалиха предишното правителство, ще почнат да клатят сегашното. Там става дума за стотици милиони“, допълни Петков и се зарече, че няма да отстъпи от тези приоритети и се надява, че всички, които подкрепят това правителство ще са стабилни.

Надява се в първите дни на септември диалогът да продължи.

„Моята вяра към изпълняващия длъжността главен прокурор г-н Сарафов е под всякаква критика. Виждаме, че до този момент той единствено се занимава с полуполитически дела. Затваря разследването за пачките и кюлчетата, затваря „Барселона гейт“, а не виждаме нищо реално откъм антикорупционни дела. Днес виждаме поредното разследване за „Турски поток“ и руската връзка. Чуваме ли нещо за тези дела – не.“, продължи с атаките си Кирил Петков  в Благоевград.

По повод изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че не е доволен от назначенията, които общото им правителство прави, Петков се оплака, че Борисов не говори с него по телефона и се зарече, че няма да отстъпи от приоритетите за прозрачност при ремонта на пътища и се надява, че всички, които подкрепят това правителство, ще са стабилни.

„Септември трябва да го разграфим по ден. Има страшно много закони, които трябва да се случат в септември. Трябва да оправим заедно с ГЕРБ антикорупционния закон и се надявам, че ще имаме един истински закон”, добави Петков.

„Ако искаме да се занимаваме с реални неща за промяна, трябва да се занимаваме със законите за Плана за възстановяване и устойчивост, с Шенген“, каза още Петков.

По повод убийството на Алексей Петров, Кирил Петков коментира, че е „безумно“ през 2023 г. да има показни убийства и едновременно с това службите за сигурност да не бъдат реформирани.Въпросът към ГЕРБ е защо три месеца не се вкарва закон за реформа на службите, и ГЕРБ трябва ясно да се определят с президента ли са или са за реформи на службите, добави Петков.

„Г-н Божков знаете, че е на „Магнитски”. Знаете, че обвиненията за даване на подкуп са към г-н Горанов, също по този закон. И сега е важно да се разбере, след разследванията на прокуратурата – ще има ли оневиняване и прикриване, от моя гледна точка, или ще се стигне до някакви истини? Знаем, че „Магнитски” беше даден и на двамата. Очаквам прокуратурата и българския съд да си свърши работата, без да се вляе от политическите събития”, коментира Петков относно казуса с Васил Божков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране