24.01.2024 | 11:54
Клевета ли е обвинението срещу Камен Величков за сексуален тормоз?
Оказва се, че преди убийството на Пейо Пеев Красимира Трифонова е убила и дипломата, макар и само кариерно, коментира водещият Виктор Николаев

Бившият външен министър Николай Младенов и Външно министерство дължат на реабилитирания български дипломат Камен Величков извинение, тъй като посланникът бе отзован от Тайланд въз основа на жалба за сексуален тормоз от служителка, която е използвала визитни картички, които не отговаряли на нейния ранг и се е държала зле с колегите си. Кариерата му обаче бе съсипана, каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия журналистът Юлиана Методиева, която е била близка на неговото семейство.

След разкритията й водещият Виктор Николаев коментира, че преди убийството на Пейо Пеев Красимира Трифонова е убила и дипломата, макар и само кариерно.

Бургазлийката, която е обвинена за удушаването на зет си, е била дългогодишен дипломат и бивш консул на България в Тайланд. През 2010 г. тя слага тъмно петно върху биографията на колегата си – посланикът в азиатската страна Камен Величков, като го обвинява в сексуален тормоз. Тя подава жалба, в която твърди, че мъжът я преследвал от встъпването му в длъжност през 2008 г. Така той е отзован от поста, а дипломатическата служба е закрита.

Величков бързо е бил отзован и това е станало преди Комисията по дискриминация да излезе със становище.

„Величков е човек от най-ранната фаза на българската дипломация. Бил е селектиран от президента Желев заради отличните си качества. Той първо беше консул в Израел, а после – посланик в Хага. Комисията по дискриминация го реабилитира по обвинението в сексуален тормоз”, каза Юлиана Методиева.

По думите ѝ има данни, че по време на работата си в посолството Трифонова се е държала зле със служителите и е използвала визитни картички, които не отговаряли на нейния ранг.

„Аз продължавам да се питам кой имаше интерес да отстрани Камен Величков от неговата дипломатическа кариера. Той представляваше България отлично. Министерството на външните работи е длъжник на семейството му”, каза още Юлиана Методиева.

Оказва се, че след съсипването на кариерата на посланика, жената, която го е наклеветила, безнаказано продължава да си работи като дипломат (б.а. докато не се стига до убийството в София), коментира Виктор Николаев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране