19.01.2015 | 22:31
Кличко: Пулев е задник
Украинският боксьор заяви, че не може да каже много положителни неща за българина

Владимир Кличко определи последния си съперник за световната титла в свръхтежка категория Кубрат Пулев като „задник“. Украинският боксьор заяви, че не може да каже много положителни неща за българина. Той обаче изтъкна, че Пулев е излязъл на ринга с мисълта за победа, за разлика от други негови опоненти, което е направило мачът им по-добър за гледане.

Кличко даде обширно интервю за сайта box.sport.ua. Попитан защо не се е получил интересен двубой между Тайсън Фюри и Дерек Чисора, той заяви: „Знаете ли, нужни са двама души за да танцуват танго. За да стане интересен мач, двамата боксьори трябва да се постараят. Вземете например моя последен мач с Кубрат Пулев. Единственото положително нещо, което мога да кажа за този, с извинение, задник, е че той дойде, за да спечели мача. Не дойде, за да бяга от боя. Затова и мачът ми с него изглеждаше много по-ефектен отколкото например тези с Еди Чембърс и Дейвид Хей.“

Следващият двубой на украинеца ще бъде с американеца Брайън Дженингс, който има 19 победи в 19 мача на професионалния ринг. „Почти сигурно мачът ще е на 25 април в Ню Йорк. Ще бъде излъчван от НВО, с които имам договор за три мача“, заяви Кличко, който не се е боксирал в САЩ от 2008 г., когато победи руснака Султан Ибрахимов.

Голямата цел на Кличко през 2015 г. ще е да спечели единствения му липсващ пояс – на Световния боксов съвет (WBC), който от неделя принадлежи на Дионтей Уайлдър. Той победи канадеца Бърмейн Стивърн, който пък спечели овакантената от Виталий Кличко титла през 2013 г. Дълги години Владимир Кличко нямаше как да стане абсолютен световен шампион, тъй като с брат му бяха дали обещание на своята майка никога да не се изправят един срещу друг на ринга.

„Поздравявам Дионтей Уайлдър за победата. Той е талантлив боксьор и аз се надявам да се срещнем в мач за обединение на всички пояси. Но ако Уайлдър и промотърът му Ал Хеймън поставят нереалистични условия, мач няма да има“, каза още Кличко.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране