07.04.2021 | 17:40
Кмет от ГЕРБ: Пребиха ме заради изборния резултат
Благомир Станев бил нападнат от шефа на Общинския съвет в Каварна

Кметът на с. Белгун в община Каварна Благомир Станев е бил пребит в офиса на ГЕРБ заради резултата на парламентарните избори. Това твърди самият той в жалба до Окръжната прокуратура в Добрич. Според него причина за физическата разправа е познанството му с координатора на ДПС в Каварна и гласовете за движението, пише сайтът „ProNewsDobrich

В жалбата си Станев твърди, че на 5 април в 3:30 сутринта се почукало на входната му врата на жилището му в с. Белгун, което е близо до Каварна. Двама души му казали, че кметицата на Каварна го чака в офиса на ГЕРБ. Там обаче бил посрещнат от председателя на каварненския Общински съвет Йордан Стоянов, от техническия секретар на ГЕРБ, както и от Илиян Събев. Според Станев именно той започнал да обижда, псува и да изсипва отпадъци върху главата му.

„Започна да ме рита и да ме бие с юмруци, изкара автоматичен нож от джоба си и започна да ми реже екипа”, пише в жалбата си кметът на с. Белгун, като допълва, че останалите са наблюдавали, а председателят на ОбС Стоянов е снимал с телефона си. „През цялото време Данчо Стоянов го подканяше да се гаври с мен и това му доставяше удоволствие”, твърди Станев. Той не се съпротивлявал, тъй като в града се говорело, че Илиян Събев има минало, свързано с бивши групировки. После го накарали да подпише отказ от членството си в ГЕРБ.

Станев обясни, че на изборите за местна власт през есента на 2019 година е бил подкрепен и издигнат за кмет от Местна коалиция ГЕРБ-СДС. Твърди, че повод за побоя в нощта след изборния ден на 4 април бил фактът, че ДПС получило 11 гласа в селото. „Аз как мога да контролирам хората кой за кого да гласува? Не съм вътре в урната”, коментира кметът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране