22.09.2024 | 13:15
Кметът на Кърджали води листата на ДПС на Пеевски
И кметовете на Джебел и Черноочене са кандидати за депутати

„ДПС-Ново начало“ на Делян Пеевски заложи на кметове от доминираните от движението общини в района за първите три места в листата за кандидат-депутати от МИР Кърджали. Водач е кметът на Кърджали Ерол Мюмюн. След него са кметът на Джебел Неджми Али и на Черноочене Айджан Ахмед.

Делян Пеевски пък беше регистриран като водач на листата на „ДПС – Ново начало“ в Хасково.  На предишните предсрочни парламентарни избори на 9 юни тогава единното ДПС със съпредседател Делян Пеевски спечели 78% от гласовете в Кърджали и 5 от мандатите в този избирателен район. Тогава водач беше Делян Пеевски.

И кметовете на Джебел и Черноочене са кандидати за депутати

В листата за Кърджали на „ДПС – Ново начало“ за вота на 27 октомври са и досегашните депутати Байрам Байрам, Елван Гюркаш и Айтен Сабри.

Регистрираме пълна листа от кандидати за народни представители за предстоящите предсрочни избори.Тя е входирана под №40 от Районната избирателна комисия.Очакваме 40 депутати за ДПС,както и пълен 4-годишен мандат.Това сподели след регистрацията Ерол Мюмюн,който имаше пълномощно да внесе документите в РИК.Градоначалникът бе категоричен,че при подбора на листата се е залагало както на опита,така и на младостта.

Ерол Мюмюн отбеляза,че в листата няма дерибеи и компрометирани хора.Желанието ни е да има висока избирателна активност и да постигнем максимален резултат в 9МИР,подчерта градоначалника.Той декларира,че коалицията ДПС-Ново начало ще води позитивна кампания и разчита на широка подкрепа сред избирателите.Работим да пребъде България и Кърджали,заключи Ерол Мюмюн.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране