22.03.2023 | 10:19
Кои жени са най-привлекателни за мъжете – мнението на учените
Силният пол иска да види до себе си уверена жена

Всяка жена иска да бъде най-очарователната и привлекателна. Но нека видим какво може да накара мъжът да полудее по вас. На първо място трябва да знаете какво ценят най-много мъжете. Ще бъдете изненадани от резултатите от скорошно проучване, проведено от психолози, свързано с женската красота.

Коя е тя, тайнствената непозната…

Всеки мъж има представа за идеалната жена. Той си представя цвета на косата й, нейния характер, фигура. Жените също често се замислят с какъв мъж биха искали да бъдат. Силният пол обаче е по-опитен по този въпрос.

Затова психолозите се заинтересували какво ще отговорят мъжете на въпроса кои жени смятат за най-привлекателни. В една мащабна анкета са участвали над 3000 мъже – сериозна цифра, което означава, че изследването има реална тежест.

Резултатите силно изненадали психолозите – те изобщо не очаквали подобен отговор. 86% от участниците отговорили единодушно, а останалите 14% били разделени в мненията.

Последните обяснявали надълго и нашироко много за физиологичните характеристики на жената – цвета на косата, цвета на очите и други неща.

Някой се изказвали в полза на брюнетките, други – на блондинките. Но се оказало, че ако една жена изглежда красива на мъж, тези признаци остават на заден плана.

Мъжете също така изразили предпочитанията си относно фигурата на мечтаната – да не е с наднормено тегло.

Те също така коментирали, че за тях е важно избраницата да притежава някаква тайнственост, елегантност, женственост. Ако, например, една жена постоянно се облича в панталони, държи се като мъж, мъжете я чувстват повече съперник, отколкото партньор.

Ето защо, много участници в проучването яростно се фокусирали върху това, че жената не бива да е „мъжкарана.

Но огромното мнозинство от анкетираните, 86%, дали отговор, който удивил учените.

Ето кои са жените, които мъжете наистина обичат…

Като помислили добре, мъжете решили да не коментират външния вид на жената, а как се представя те. И те единодушно отговорили, че биха искали да видят до себе си уверени жени. Такива, които знаят какво искат от живот. Обяснили също, че една жена може да бъде невероятно красива, но ако „не може да върже две думи на кръст“, тази красота е безполезна.

Мъжете споделили също, че най-негативните връзки в живота им са били свързани с несигурни жени, които постоянно изискват внимание, доказателство, че са обичани.

А жена, която цени себе си, няма да направи това. Тя прекрасно ще знае какво струва като човек. А все пак прекарваме живота си с личности, а не само с „опаковката“…

Лора Костова

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране