26.11.2021 | 17:42
Кой и защо предлага Мая Манолова за шеф на КПКОНПИ
Адвокатът на Манолова за КПКОНПИ е Кирил Петков!

Един призрак броди из медийното пространство и поставя тревожни въпроси за безпристрастната работа на антикорупционните органи. Мая Манолова била обсъждана за шеф на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) при преговорите за съставяне на правителство….

Дали идеята е на „Продължаваме промяната“ или на „Има такъв народ“, това е без особено значение. Поне за мен е сигурно – адвокатът на Манолова за КПКОНПИ е Кирил Петков!

По време на предизборната кампания той лобираше за коалицията на бившия омбудсман. Дори неприлично зовеше избирателите, колебаят ли се между „Продължаваме промяната“ и ИБГНИ, да гласуват за Манолова.

Учудващ е дефицитът на правна култура на авторите на тази кадрова рокада. Да лансираш за ръководител на антикорупционна комисия ярко политическо лице, което не само не крие своите симпатии и антипатии в политиката, но и агресивно ги налага, е провокация към обществения морал и саботаж на правовия ред.

Да, Манолова бе успешен омбудсман! Но тя зае този пост с решаващата помощ на партиен лидер, срещу когото водеше пунически войни.
Двойният морал не е прецедент в политическото блато, даже отдавна е приемлив рецидив, чиито критици звучат демоде.

Уникалното при „червената“ Мая е, че тя няма „червени линии“ в политиката. Може да е в коалиция и с либералния Слави Трифонов, и с десния Христо Иванов, и с хибридния Кирил Петков. Даже е в кохортата на президента, който всъщност ликвидира ИБГНИ, акуширайки на „Продължаваме промяната“.

Безчет са абсурдите на новото време и наивните възклицания са архаични. Но никак не е архаично изискването новият ръководител на КПКОНПИ да не е обвързан със зависимости, като например членство в масонски ложи и други тайни организации.

Апропо, потресаващите снимки от въвеждане в масонството на президентски съветник трябва да ни отворят очите, иначе задкулисието ще ги затвори.

Ако четворната коалиция ще сменя едни бухалки с други бухалки, новият морал ще е всъщност старият.

Велизар Енчев, Фейсбук

1 коментар

  1. Мадлен Кирчева каза:

    Какъв успещен омбудсман! Ние, гражданите, най-добре знаем колко ни е помогнала срещу нарушаваните ни права, когато сме се обръщали към нея. Никак! Такава устатница беше и като председател на Парламентарната комисия за взаимодействие с гражданските организации и движения. Но само приказки и нула работа. Имаме българската поговорка „С лаф не става пилаф!“ Та, работа Мая Манолова няма да върши.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране