14.05.2022 | 9:42
Колко човека умряха на „Турски поток“, построен от Борисов по заповед на Путин?
Властта най-после реши да прави проверка на строителството на газопровода

Руският „Турски поток“, построен от Бойко Борисов в угода на Путин, е коствал живота на няколко работници, но колко точно са жертвите? „Притеснява ни себестойността на проекта „Турски поток“ – като начало 3 милиарда лева е доста голяма себестойност.

Освен това има непотвърдена информация, че има смъртни случаи по време на строителството, че има не спазени процедури по ОВОС, но това всичко е в компетенцията на ДНСК и Министерството на околната среда, на Министерство на труда.

Всичко това трябва да се провери дали е вярно и ако е вярно, съответно колко тежки са нарушенията.“ Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в кулоарите на Народното събрание.

По думите му се обсъждат няколко варианта за подкрепа на най-засегнатите лица, така че да не бъдат нарушени прекалено семейните бюджети.

„50% намаление на ставката на акциза за горивата, както искат превозвачите, няма да има“, категоричен беше финансовият министър.

Ние сме на най-ниската акцизна ставка и от Европейската комисия не позволяват на нито една държава член, не само на България, да намали ставката под най-ниската стойност, изтъкна той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране