20.10.2022 | 16:26
Корнелия атакува Петков и Василев
Няма да позволя да ни слагате етикета "задкулисие", заяви соцлидерът на водачите на ПП

Корнелия Нинова яростно атакува лидерите на ПП Асен Василев и Кирил Петков – лично, от парламентарната трибуна. Повод за гнева на соцлидера беше усещането й, че двамата се опитват да „пакетират“ отново БСП заедно с партиите на статуквото.

Нинова започва по-отдалеч. Тя определи слуващото се вчера и днес около избора на председател на парламента като „сценарий“, чиято цел е унищожаването на парламентарната република и партийната демокрация. Не назова обаче автора на сценария. Подчерта също, че ако няма парламент, няма да се приеме и нов бюджет. Това означава, че нито ще има увеличение на пенсиите, нито компенсации за цените на тока.

След това Нинова премина към онова, което наистина я безпокоеше. Тя се обърна към Петков и Василев, като директно ги обвини, че се опитват да върнат на БСП етикета на „партия на статуквото“. Причината е в начина, по който двамата говореха на провалените консултации по-рано днес. Тогава те твърдяха, че досегашният неуспех да се избере председател е заради „провал на задкулисните договорки“ и идеята на консултациите, инициирани от ПП, е да извадят на светло, пред всички граждани, разговора за бъдещия председател.

„Няма да позволя да се върне БСП в образа на задкулисието! Ние не сме яли бой 6 години от мафията и задкулисието, за да позволим някой да ни открадне, освен програмата и образа!“, нахвърли се тя върху Василев и Петков, които определено не очакваха такава атака. По време на последната предизборна кампания социалистите негодуваха, че ПП си присвоява социалните постижения на кабинета „Петков“, които те смятат за свой успех.

От изявлението й се разбра, че левицата няма проблем с това да бъде избран най-възрастният депутат – Вежди Рашидов, за постоянен председател. Това предложи ГЕРБ-СДС по-рано.

Без да споменава имена Нинова заяви, че на третия за деня председателски съвет „крехкото“ съгласие Вежди Рашидов да стане председател на НС и да се изберат негови заместници се е разпаднало „поради лични претенции“. „В политиката като кажеш нещо сутринта, трябва да се държи до вечерта“, заяви Нинова.

1 коментар

  1. Кроманьонец Банкянски каза:

    Гузен негонен бяга! Крушовишката „софиянка“ имала „усещания“…. А дали е така, кой, кой ще ни каже?! Калоян Методиев, може би?….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране