10.07.2024 | 10:37
Корнелия натиска сина си Рафаел за внуци
Червената Кака май ще прави партия

Облаците над Корнелия Нинова се сгъстяват значително, защото половината ръководство на БСП не я иска за лидер. Покорните доскоро партийци я гледат на кръв в парламента и са готови да я сдъвчат заедно със скъпия й тоалет. Напористата дама обаче пази бойния си дух и поне пред хората демонстрира добро настроение. Нинова хвърли театрално оставка, макар да й се иска да властва като червена царица трети мандат. Нищо, че това е в нарушение на промените в устава, които тя самата въведе.

Именно заради БСП преди две години Кака се намърда в Министерството на икономиката. Това е институцията, която бие последния печат на оръжейните пратки за Украйна и парите валят като фалшиви банкноти в чалготека. Само че са истински.

Верноподаниците й вече лансират идеята, че може да се върне на лидерския пост, тъй като не била изкарала напълно втория си мандат. Идеята е абсурдна затова и тя има план Б – да си направи нова партия, а какво ще се случи само времето ще покаже.

Корнелия е силна жена и е намачкала като мокри пешкири много мъже, които стърчат две глави над нея. Такава си била от малка, разправят в Мизия, където расте и учи роденото в Крушовица девойче.

Като ученичка била мъжкарана. Движи предимно в момчешка компания й командори сополанковците като класна ръководителка. Опълчвала се и на възрастните, а по времето на соца това си беше бунтовно събитие!

С мъжа й Димитър Нинов са семейство вече 34 години — взели се съвсем млади. Влюбили се от пръв поглед. Той не мислил много-много и бързо й предложил брак. Както повелява традицията, младоженецът отишъл да поиска булката от родителите й Петър и Маргарита. От любовта им се ражда синът Рафаел. Младият мъж вече е на 31 години и Корнелия току го побутва да й доведе снаха, ама той не ще и не ще. Рафи от малък бил умно дете, завърши един от най-елитните университети в САЩ и от години живее в Страната на неограничените възможности. Там Рафаел работи като анализатор в голямата банка „Голдман сакс“. На такава мениджърска позиция се взимат поне 400 000 долара годишна заплата.

Нинов-младши живее в Ню Йорк и по-точно в един от баровските квартали на Манхатън. Тук цените и наемите не са по джоба на средния американец, а апартаменти имат най-големите холивудски звезди, спортни знаменитости, бизнесмени и играчи на „Уолстрийт“. Рафаел обича шумните купони с много момичета, а сред най-добрите му приятели е синът на Цецка Цачева- Румен Данговски. Той също е математически гений и често купонясват заедно.

Мъжът на Нинова също е от сой. Кариерата му тръгва нагоре, когато става митничар. После работи на висока мениджър-ска позиция в една от компаниите на Бальо Златев, където заплатите са космически. Макар че е далече от партийния живот, Митко често придружаваше съпругата си на червените събори на Бузлуджа.

Мъжът на Нинова също е от сой. Кариерата му тръгва нагоре, когато става митничар. После работи на висока мениджър-ска позиция в една от компаниите на Бальо Златев, където заплатите са космически. Макар че е далече от партийния живот, Митко често придружаваше съпругата си на червените събори на Бузлуджа.

През 1997 г. Иван Костов инсталира Корнелия за шеф на външнотърговското дружество „Техноимпекс“, а преди това тя изкара две благи години като следовател в столичната следствена служба. Тогава шефката на БСП в оставка е върла седесарка и Костича отсякъл: „Назначавам я, тъмносиня е!“. Наши инженери в Тунис още помнят как като шефка на „Техноимпекс“ младата по онова време Нинова инспектирала обект по къси гащета.

Арабите гледали слисано белите бедра на засуканата мадама, а тя се скарала грубо на нашите българи с думите: „Никакви пари не чакайте!“.

Покрай ангажиментите на Нинова й остава все по-малко време да навестява майка си Маргарита, но все пак го прави няколко пъти в годината. Баща й Петър отдавна е покойник и липсата на мъжка ръка си личи. Къщата плаче за ремонт, оградата е виждала и по-добри времена. Иначе леля Маргарита е страхотна жена, макар и малко труден характер, който Корнелия наследила. На младини работила като лаборант, сега е активистка на местния пенсионерски клуб, в който членуват основно дами. По празници и по рождени дни Марги е първа на хорото! Когато се прибира в Мизия, Нинова често отсяда и при свекърва си Дафинка. Двете баби Маргарита и Дафинка най-много страдат, че рядко виждат внука Рафи, защото живее далече. И все го карат да се жени, че да ги зарадва с правнуци.

Червената класна е голяма любителка на конете. Често яха я жребец, я кротка кобилка. Особено обича ездата по Тодоровден, ходи и по кушии. За това миналата година Нинова учуди мнозина, кога то възседна мощен мотор. Тя не го кара, но позира на страховития японец „Кавазаки Нинджа“ ZX10R. 1000-кубиковият звяр крие 203 коня в двигателя си и по актуални цени струва 41 141 лева. „Карам мотор“, призна тя пред Нова телевизия.

„Мъжки мотор отвсякъде, защото е много мощен, дърпа като куршум. Не че жена не може да го управлява, но този модел се предпочита от мъже“, коментираха пред „Галерия“ моторджии с по 2-3 железни, коня в гаража. Кой ли е тайнственият мъж, преотстъпил скъпата машина за фотосесията на Корнелия, питат се социалистите. За Кака и чистачките на „Позитано“ 20 говорят, че винаги до нея има някой млад фаворит със силна ръка. Новият й политически любимец е Калоян Методиев, защото го натика на избираемото второ място в лидерския 25 МИР. „Калоян влиза ли“, питала тя в нощта на вота. Да, той стана депутат, но парламентарната група го изключи още преди да се закълне. С Методиев и жена му, заедно с мъжа си Митко дори бяха на почивка в Гърция по семейно. Преди години Корнелия пък протежира политическата кариера на Иван Ченчев, който смени занаята и от спортен журналист и пиар на ЦСКА избра по-доходоносната професия на политик.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране