18.10.2021 | 15:56
Ковид уби Колин Пауъл
Бившият държавен секретар на САЩ бил напълно имунизиран

На 84-годишна възраст почина бившият държавен секретар на САЩ Колин Пауън. Той е бил покосен от COVID-19, въпреки че е бил напълно имунизиран, съобщи семейството му в социалните мрежи.

Децата и внуците на бригадния генерал от запаса благодариха на докторите в медицинския център „Уолтър Рийд“ за грижите и изразиха увереност, че е било направено всичко възможно за спасяването на живота на Пауъл.

Още на 66-години Колин беше диагностициран с рак на простата, но след поредица от операции се намираше в ремисия.

Пауъл бе първият цветнокож държавен секретар на Щатите в мандата на Джордж Буш-младши. Той бе в основата на външната политика на България в годините на прехода, докато страната ни преговаряше за членството си в НАТО. На 15 май 2003 г. бе у нас по повод 100-годишнината от установяването на дипломатическите ни отношения с Вашингтон – година преди присъединяването ни към Алианса.

Генералът служи като Национален съветник по сигурността на САЩ (1987 – 1989), като главнокомандващ на Командния щаб на щатските военни сили (1989) и Глава на Обединения комитет на началниците на щабове на САЩ (1989 – 1993), която позиция заема по време на Войната в залива, като и на тази позиция е първият афроамериканец.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране