13.11.2022 | 20:12
Коя е Велислава Кръстева, която „взриви“ Народния театър?
В ДПС я определят като интригантка. Само за няколко месеца тя успя да настрои целия Народен театър срещу себе си

Велислава Кръстева започва работа в пресцентъра на ДПС през 2004 г. по настояване на Емел Етем, въпреки несъгласието на останалите й колеги в Централното оперативно бюро. Тогавашният силен човек в партията Касим Дал я определя като  некомпетентна, необразована и особено конфликтна личност. През октомври 2006 г. Филиз Хюсменова поема ресор „Медии“ в ДПС и назначава журналиста от БНР Владимир Гълъбов за пресаташе. Той издържа на поста по-малко от 2 години заради постоянните интриги, манипулации и клевети на Велислава К. Към 2009 г. тя отново е пиар до 2013 г., когато Лютви Местан кани Кристиян Коев-Флейтата. Последният е пресаташе до изгонването на Местан от партията през декември 2015 г.

През 2017 г. Велислава К. сбъдва мечтата си като чрез обичайните за нея интриги, доноси, писане на докладни става водач на листата на ДПС в Плевен, измествайки Митхат Метин. На последния са образувани няколко измислени дела от спецпрокуратурата и е заставен лично от един от наблюдаващите прокурори да „изкара“ гласовете за депутатския мандат на Кръстева… След като става народна представителка, за кратко време тя успява да разбие структурите на ДПС в областта, които години след това се тресат от тежки скандали. Логично на парламентарните избори през 2021 г. не печели мандат, а на следващия извънреден вот председателят Мустафа Карадайъ я гони и издига за водач на листата Марио Рангелов, който и в момента е народен представител.

Велислава К. е главно действащо лице в скандала с БНР през 2019 г.  Тогава стана ясно, че тя е  заплашвала брутално генералния директор Светослав Костов, за да отстрани от ефир водещата Силвия Великова и да й отнеме съдебния ресор, в който влиза отразяването на процедурата по избор на нов главен прокурор. Иван Гешев разпореди разследване по случая, което успешно бе потулено.

Изброеното до тук е много малка част от „геройствата“ й в ДПС. Логично шефовете на партията я определят като „токсична личност“ и бързат да се отърват от нея без излишен шум. Показателен е фактът, че никой не я защити публично, а финансираните от партията медии мълчат за забъркания от нея скандал в Народния театър.

По стар навик, Кръстева обича да лъже за уж изключителните си връзки с почетния председател Ахмед Доган, който по нейни думи й „звънял за съвети сутрин, обед и вечер, а понякога и през нощта“. Така тя смята, че респектира с „влияние“ хората в ДПС и най-вече лековерни медийни мисирки. Поради тази причина, без покана, тя „придружи“ Доган в избирателната секция в „Бояна“ на вота на 2 октомври, въпреки че там бе и настоящият партиен пиар Хабил Хабилов…

Назначаването й на работа в Народния театър е огромен гаф на директора Васил Василев. И вероятно го е разбрал по трудния начин, защото едва за няколко месеца Кръстева успя да настрои цялата институция срещу себе си. Само човек с изключителни качества на интригант може да отбележи подобен рекорд.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране