28.01.2023 | 21:33
КПКОНПИ плаща луди обезщетения на свои жертви
Комисията масово губи дела

КПКОНПИ, подобно на прокуратурата, е на прицел от свои бивши „клиенти” по Закона за отговорността на държавата. Скандалният политик и бизнесмен Александър Томов, например, осъди Комисията да му плати 25 000 лева, като историята се заплита покрай делата срещу него за източване на „Кремиковци” и на ЦСКА, където се подвизава като шеф.

Делата се точат от 2008 до 2016 г. Тогава са му наложени запори на сметките, а той твърди, че заради това е преживял големи мъки, реномето му се сринало, едва свързвал двата края, дори трябвало да взема пари от децата си. Оценил щетите си на 40 бона, но съдът му дава само 25 хил. лева. Преди година Томов осъди и прокуратурата. От нея беше поискал над 650 000 лева, но му пуснаха само 50 000 лева.

Забравената вече царска депутатка Теодора Дренска също осъди Комисията.

Имуществото на семейството й е било блокирано 5 години, покрай дело срещу съпруга Цанко Дренски. Накрая той така и не е осъден и затова Комисията трябва да плати 37 000 лева обезщетение.

Бившият икономически министър, а сега районен кмет Трайчо Трайков също е спечелил дело срещу КПКОНПИ. Размерът на обезщетението е за почти 100 000 лева. Тормозът над него е започнал през 2012 г., като е разследван за конфликт на интереси. „Щетите, за които заведох иска са една малка част от реалните ми загуби”, заявява Трайчо Трайков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране