11.03.2015 | 19:14
Кръгът #КОЙ нападна Донев и „Токуда банк“ по модела КТБ
Депутат от ДПС: Прокуратурата и БНБ са в ръцете ми, ще помагат
Огнян Донев

„Токуда банк“ вече е с нови собственици. Това са съдружниците в „Софарма“ Огнян Донев и Венцислав Стоев. Сделката е била финализирана в понеделник. За да бъде осъществена са били осигурени всички задължителни документи и разрешения. Веднага срещу Донев и банката започна злостна кампания от медии на кръга КОЙ.

Депутат от ДПС, олицетворяващ този кръг, е издал заповед до медиите си Донев и „Токуда банк“ да бъдат сринати, както Корпоративна търговска банка през лятото на 2014 г., твърди „Фрогнюз“.  Депутатът заявил още на васалните си медийни началници, че управителят на БНБ Иван Искров, както и прокуратурата били в ръцете му и щели да памагат, както в случая с КТБ.

Като пример той дал прокурорското разследване срещу Донев и оневиняването на Любомир Павлов, бивш съдружник на Донев в купуването на Пресгрупа „168 часа“ и „Труд“. Именно негова била заслугата Павлов, наричан от някои Любо Пъпката, да отърве преследването, заради оказани „услуги“.

В Европейската комисия вече има доклад по скандала с КТБ, който описва всички действия, предприети срещу банката преди девет месеца. В документа са отразени медийните атаки, натискът на МВР и прокурори срещу фирми и служители на фирми, свързани с Цветан Василев, неадекватните решения на БНБ, финансовото министерство, квесторите и пр.

Ако прокуратурата и в случая с „Токуда банк“ не реагира срещу атаките, България ще се прочуе, като единствената страна в ЕС,  в която държавата съдейства на мафиотски кръгове да сриват безнаказано финансови институции.

Запознати твърдят, че злобата на кръга КОЙ идва от неуспешните му опити да заграби банка „Виктория“, а след това и „Токуда банк“. Като компенсация #КОЙ се опитва да превземе с измами предприятията „Рубин“ в Плевен, „Дунарит“ в Русе, Петрол, Виваком и др. Прокуратурата обаче кой знае защо не реагира.

1 коментар

  1. аз каза:

    Бойко,събуди се и махни всички зависими от ДПС и Пеевски. В теб е надеждата на хората да изчистиш кочината.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране