05.12.2020 | 0:01
Кралски орден за Надал
Втори май" е най-високият орден, който местните власти в Испания връчват

Рафаел Надал бе удостоен с огромна чест, получавайки кралски орден „Втори май“. Това е най-високият орден, който местните власти в Испания връчват, като Надал я получи от президента на област Мадрид.

Той е удостоен с ордена заради дейността си по време на пандемията през пролетта, когато Испания бе сред най-тежко засегнатите страни в света, съобщи дир.бг.

Тогава Матадора загърби тениса и се отдаде на редица благотворителни каузи, с които събра милиони евро в помощ на засегнатите от пандемията.

Той дори бе доброволец на родния си остров Майорка, като с примера си мотивира стотици младежи от цяла Испания да се включат като доброволци не само в болниците, но и за разнасяне на хранителни продукти в тежката за страната ситуация.

„Бих желал да почета най-вече жертвите на ужасната пандемия, която изживяваме, и техните близки. Пандемията повлия на всички ни по един или друг начин, но най-вече на тези, които загубиха любими хора. Бих искал да благодаря на всички здравни работници.

Също така искам да благодаря и на националните служби за сигурност. Убеден съм, че Испания ще направи това, което винаги е умеела да прави – ще преодолее най-трудните обстоятелства. Винаги сме успявали и този път няма да е изключение.

Надявам се, че това, през което преминаваме в момента, скоро ще бъде само спомен и ще можем отново да споделяме и да се наслаждаваме на нещата, които ни правят щастливи, по начина, по който сме свикнали. Надявам се, че тази пандемия ще приключи възможно най-скоро. Всички вие направихте този ден незабравим за мен“, заяви Надал по време на официалната си реч.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране