04.04.2022 | 11:22
Кремъл: Европа трябва да „изтрезнее от американския бърбън“
Отношенията между Русия и ЕС ще се подобрят, когато старият континент се отърве от влиянието на САЩ

Оправянето на отношенията между Русия и Европа все още е възможно, но това ще стане само когато последнатаизтрезнее от американския бърбъни се отърве от влиянието на САЩ, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Винаги има решения. От всяка конфронтация, от всяка трудна ситуация винаги има изход, заяви Песков пред руски медии.

Отношенията между Русия и ЕС обаче едва ли ще се подобрят в близко бъдеще, призна той. Москва очаква това да се случи само когато Европа осъзнае, че тя, а не САЩ, е отговорна за собствената си съдба, добави той.

Когато европейците малко изтрезнеят от американския бърбън и когато най-накрая осъзнаят, че трябва сами да се погрижим за съдбата на нашия континент, Европа, а може би дори и Евразия, тогава това ще се случи това не е въпрос на близкото бъдеще но тогава ще дойде време за преоценка на нашите отношения, заяви Песков.

И без това обтегнатите отношения между Москва и ЕС се влошиха, след като в края на февруари Москва започна мащабна военна офанзива в Украйна. Европа реагира с масирана вълна от нови антируски санкции, насочени срещу финансовия и енергийния сектор на Русия и прекъсване на връзките за пътуване.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране