07.11.2022 | 23:31
Кризата в Левски все по-голяма – не победи и Спартак Варна
Срещата завърши 2:2

Кризата в Левски се задълбочава, след като „сините“ записаха шести пореден мач без победа в efbet Лига.

Хората на Станимир Стоилов този път не успяха да надделеят над последния в класирането Спартак Варна и срещата от 17-ия кръг на първенството завърши 2:2, пишат от Gol.bg

Така 26-кратният шампион на България спечели едва 5 точки в последните си 6 двубоя и се смъкна до 7-мо място в класирането с 29 т., колкото имат още Черно море и Славия. Спартак записа трето поредно равенство, събра 8 пункта, но продължава да е на последната 16-та позиция.

На стадион „Спартак“ Левски поведе в 25-ата минута чрез Филип Кръстев, но в 48-ата негово нескопосано изчистване доведе до попадението на Ивайло Климентов за 1:1.

Националът бързо се реваншира и се разписа за втори път само 180 секунди по-късно, за да даде отново преднина на столичани. Но в 66-ата минута двама бивши футболисти на Левски бяха в основата за второто изравняване на резултата в двубоя. Здравко Димитров центрира от фаул и Пламен Димов с глава вкара за крайното 2:2!

В следващия кръг Левски приема Славия, като мачът е в събота от 17.30 часа. За „Соколите“ предстои гостуване на Пирин в Благоевград. Срещата е насрочена за петък от 17.30 часа.

За „сините“ се завърна твърдият титуляр Филип Кръстев, който се контузи в двубоя с ЦСКА 1948 (0:0) и пропусна гостуването на Черно море (0:0). Той вече е възстановен, започна от 1-ата минута и имаше основна роля за развитието на днешния двубой.

Атаката на Левски поведе 17-годишният Борислав Рупанов, който смени Марин Петков и дебютира като титуляр за родния си клуб. От своя страна Тодор Киселичков направи две промени от равенството 2:2 със Славия. Виктор Митев и Божидар Васев замениха съответно Велислав Боев и Денис Баланюк.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране