31.05.2015 | 0:19
Ламборджинито 5 години сам си го е сглобявал!
Валери Симеонов смята уволнението на Пламен Моллов за безпринципно, но нямал да ходи при Цветанов да се унижава

– Стоян Стоянов, наречен Стуци Ламборджинито, днес стоя в стаята на парламентарната ви група доста време. Държите ли да бъде назначен?

– Това е автомобил, който този човек с хобито си на автомонтьор си е сглобявал сам. За това ли намерихте да го хванете Стоян Стоянов? Че си сглобил със собствените ръце стара кола? Това не е ново Ламборджини, последен модел. От 1980-а година си е сглобявал това нещо и го е сглобявал пет години.

– В същото време обаче твърдите, че не вкарвате хора във властта?

– Да, не вкарваме хора във властта.

– Той не е ли ваш човек?

– Не, не е! Защото този човек търси работа от седем месеца. Не само нас е идвал да пита, питал е и други хора. Ето виждате колко сме го уредили на седмия месец! Това ли е поръчката, която изпълнявате всички медии, които седяхте днес пред вратата на Патриотичния фронт?

– Сашо Диков нахлу в стаята ви и видя, че Ламборджинито е вътре.

– Сашо Диков – моето мнение е, че малко работи прави без поръчка.

– Другият въпрос е за Пламен Моллов – също Вие сте настоявали да остане на поста си?

– От самото начало сме изразили мнение за двама човека, че може да си останат на работните места. Единият беше Бранимир Ботев – заместник-министър на туризма – видяхте какво стана! Другият беше Пламен Моллов – видяхте какво стана! Повече какво да коментирам? И двамата не сме настоявали да ги назначават. Това бяха хора, които според нас си вършеха работата.

– Излязоха данни за злоупотреби за Моллов.

– Данни за злоупотреби? Една данна искам да ми предоставите! Излезе един нечистоплътен арабски търговец, който зарина пространството с клевети, които бяха услужливо отразени от първи номер медийна бухалка на ГЕРБ – и това държа да го напишете – Нова телевизия! Това стана! Искам да чуя една данна за Моллов. „Аладин“ са го хванали с месо с червеи, който произвежда дюнери, с които може да изтрови 1000 човека само за един ден.

Срещу него държавата нищо не прави, обаче угоднически търчи по неговите лъжливи сигнали. Има открити червеи и хлебарки и най-важното – има едно огромно несъответствие в количеството месо, което е установено в цеха на „Аладин“. Има разминаване от 400 кг от това, което има по фактури, че е купил. Ето откъде идват сигналите за подкупите. Ако я караме така, всяка седмица трябва да сменяме по един шеф на КАТ в България и Ваньо Танов всяка седмица трябва да го сменяме. Всички засегнати пускат сигнали, че са им искали подкупи.

– Добре, какво ще направите тогава, за да защитите Моллов?

– Какво можем да направим? Да отидем и да кажем “недейте уволнява Моллов”?

– Нали сте коалиционни партньори и казвате, че е безпринципно това уволнение?

– Безпринципно е, абсолютно. Когато ме питат, казвам си го.

– Ама кажете го на Цветанов, не на мен.

– Нямам намерение на никой да се унижавам! Ние за постове няма да се борим, независимо дали ще има несправедливо или назначение или уволнение.

– Днес Румяна Бъчварова каза, че дори по-рано от 1 юли ще изпълнят седемте условия от ултиматума на Патриотичния фронт?

– Те са изпълними, те са абсолютно изпълними. Вече 7 месеца такива елементарни неща не са решени, а пък ги има заложени в програмата на правителството. Ние сме ги искали да ги заложат, заложихме ги, всички се подписахме, а седем месеца не се изпълняват.

– Вие вярвате, че ще построят до 1 юли оградата, че ще съборят незаконните постройки?

– Не сме казали да се построи, а да се започне изграждането. Лично аз бях в основата на това да се гласува решение за промяна в закона за обществените поръчки. Аз поел отговорността за това. Намериха се злоумишлени хора, които упрекват, че едва ли не сме си правели някаква вратичка в закона, за да може да крадат фирмите. Нашата цел е час по-скоро да бъде построена тази ограда, защото пролетта дойде – скакалците идват вече от юг. Три-четири месеца вече минаха, откакто го приехме това решение. Защо не се прави тази ограда? Вярно, има проектиране, ама нека се раздвижат малко. Ние не искаме да се направи оградата до 1 юли, а да се започне изграждането, да видят хората и до 1 юли да се възстанови полусъборената ограда. Това е позор за България! Вятърът я събори! Трябва да я пооправят, за да може да спира бежанците.

– Какво си говорихте по въпроса с Цветанов?

– Имали сме вчера едни 15 минути разговор. И си изговорихме точно това. Ние му казахме с г-н Каракачанов, че тези неща са изпълними, позор е правителството да продължава да не ги изпълнява. 7 месеца почти нищо не се прави в битовата престъпност. Какво чакаме? Някъде да пламне вече гражданска война в България ли? Това ли да чакаме?

– Да разбирам, че ГЕРБ няма да се лишат от ПФ и ще изпълнят исканията ви, за които са поели ангажимент?

– Тяхно решение е. Отговорността ще бъде тяхна.

– Могат ли да ви жертват в името на Конституцията, защото този ултиматум дойде откъм ДПС?

– Питайте тях. Ние не сме се прегърнали на всяка цена. Ние си имаме програма, на която държим много повече, отколкото на отношенията ни в партнирането на правителството. Много повече държим на програмата. Ние няма да се обезличим заради това, че някой иска да управлява не особено кадърно, защото най-малкото ние нямаме нищо общо с тази власт, не участваме в нея.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране