02.03.2023 | 16:51
Лъсна още една глупава лъжа на Велислава К.! Тя не е „напуснала“ Народния театър, а е отстранена (видео)
Васил Василев няма да подава оставка като директор на институцията

Лъсна поредна глупава и комична лъжа на прословутата дребна интригантка Велислава Кръстева, която от 1 март не е на работа в Народния театър. Дамата, упражняваща се в пиар от доста години, забърка най-зрелищния скандал в историята на институцията и след 4 месеца цирк директорът Васил Василев сам осъзна, че за „да има мир“ трябва да я отстрани.

Уволнението на Кръстева е станало по елегантен начин – чрез съкращаване на щата „пиар“ на Народния театър. Вместо да си признае, че е натирана, възрастната дама от няколки дни упорито твърди, че сама е напуснала работа и че не е уволнена чрез закриване позицията й. Тя дори си е позволила да звъни на журналисти, за да напишат, че си е тръгнала сама.

Днес обаче бившият й шеф Васил Василев директно заяви, че отстранил Кръстева и Александър Морфов. „За да запазя театъра, отстраних главния режисьор и ръководителя връзки с обществеността“, заяви той на пресконференция.

Васил Василев даде да се разбере, че няма да подаде оставка. След репортерски въпрос, той фактически обясни, че има четиригодишен мандат и смята да го изпълни.

„Няма да усуквам. Не искам повече да коментирам, но след четири месеца, за да запазя театъра, за да спася от проблеми колегите, аз взех този ход – длъжността главен режисьор, т.е. главният режисьор и ръководител връзки с обществеността вече не са част от нашата трупа и от нашия екип. Жалко, че до този момент в медийното пространство се изговориха куп интересни неща, да не казвам и лъжи. Куп фантазии. Аз щях да бъда много щастлив, ако и последните документи, които аз разписах, бяха извадени, бяха показани, за да разберем какви са проблемите, за да разберем какви са обвиненията“, каза Василев. 

„Защо никой не излезе в медиите и не каза: г-н Александър Морфов сключи два договора с Народен театър „Иван Вазов“ за продължаване на представленията „Животът е прекрасен“ и „Хъшове“, за получаване на авторски права върху всеки един спектакъл? С това си гарантирах и театърът си гарантира бъдещето на тези два спектакъла. И ако някой оттук нататък иска да свали представленията „Хъшове“ и „Животът е прекрасен“, това не е Васил Василев. Васил Василев направи всичко възможно г-н Александър Морфов да се върне отново на българска сцена, да създаде един спектакъл в Плевен, да възстанови „Хъшове“ и „Животът е прекрасен“ в София“, обяви още директорът на Народния театър.

Той обясни, че е западен човек и спазва „западните правила“. 4500 лв. била заплатата на главния режисьор.

На пресконференцията присъстваха и актьори, подкрепящи Василев. Сред тях бе и ветеранът Георги Мамалев, който дръпна и сериозна реч в защита на директора. Той обясни, че всеки спор може да се реши единствено на базата на закона. Вълненията срещу Васил Василев Мамалев определи като „опит за преврат“.

Видео от протеста гледайте тук:

2 коментара

  1. Иванова каза:

    Е,и?! Постъпва достойно,като не организира протести.ПП Не е вярно,че ,,насила хубост не става“

  2. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    ‘Лъсна поредна глупава и комична лъжа на прословутата дребна интригантка Велислава Кръстева, която от 1 март не е на работа в Народния театър.’
    Най-сетне ГЮВЕНДИ ХАНЪМ седна на рязания,където ще стои,докато стане пълно гюбре.Рязаните не сайдисват дърти пачаври.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране