24.06.2022 | 16:15
Лъсна поредна шашма на Нинова – само 4-ма депутати от БСП гласуваха против падане на ветото
Соцлидерката се кълнеше, че ще напусне властта, ако дадем оръжие на Украйна, а днес Кирил Петков изтърси, че отдавна въоръжаваме Киев

Народното събрание окончателно одобри предложението на Френското председателство на Съвета на ЕС за започване на преговорите за еврочленството на Северна Македония. Така парламентът вдигна ветото над Северна Македония.

Това стана чрез проекторешение, внесено от съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, в което е записано, че България ще подкрепи, която и да е стъпка от процеса на европейска интеграция на Република Северна Македония при прецизиране на преговорната рамка и заключенията на съвета така, че да се гарантира вписването на българите в македонската конституция „там, където са споменати други народи и на равна основа с тези народи“.

Така коалиционните партньори на БСП – Демократична България и Продължаваме Промяната не се съобразиха и с последната ЧЕРВЕНА ЛИНИЯ на Корнелия Нинова. Последната многократно се кълнеше, че ще напусне властта, ако България вдигне ветото над Македония за ЕС. Със същите клетви тя забавляваше и медиите, когато обясняваше, че не изнасяме оръжие за Украйна, а днес Кирил Петков я опроверга пред „Гардиън“.

От 26 депутата на БСП – само 4-ма гласуваха ПРОТИВ, 18 се въздържаха, а останалите не бяха на работа.

Народното събрание, с участието на БСП, взе съдбоносни решения за България:

  1. Въведе санкции срещу Русия
  2. Гласува военна помощ за Украйна
  3. Вдигна ветото върху Република Северна Македония
  4. Не увеличи МРЗ до нивата, за които социалистите настояваха

Междувременно в кулоарите на парламента депутати от Демократична България похвалиха Корнелия Нинова и БСП, че са се държали изключително конструктивно.

2 коментара

  1. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    ‘Лъсна поредна шашма на Нинова – само 4-ма депутати от БСП гласуваха против падане на ветото’.
    Много интересно-дали някой е очаквал нещо друго от ПАЧАВРАТА на костов.Може би малоумниците от БулгаристанСерсемПартиси най-сетне ще се светнат,ама надали-нали са МАЛОУМНИЦИ.

  2. Пламен каза:

    Нашите не са политици а п,тки и ибрикчии.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране