15.08.2022 | 11:59
Лъжите на Борисов, епизод пореден: “Фалиращ” завод се оказа със 75 млн. лв. печалба
Лидерът на ГЕРБ обяви, че хората гласуват за него, защото никога не лъже...

Лъжите на Борисов, епизод пореден: “фалиращ” завод се оказа със 75 милиона лева печалба. Поредното включване на живо на бившия премиер Бойко Борисов беше от Димитровград. Там по думите му, завод за торове е пред фалит. Виновни, естествено, са от “Промяната”. В същото живо включване лидерът на ГЕРБ обяви и че хората гласуват за него, защото никога не лъже. Твърдение, което многократно сме доказвали, че е далеч от реалността.

Заводът “Неохим”

Най-големият завод за торове в България “Неохим” се намира в Димитровград. Негов собственик е Стефан Димитров – бивш кандидат-депутат от ГЕРБ, както пишат местни медии. Може би точно това е причина Борисов да избере за локация на поредното си “ексклузивно” включване точно този завод (виждате го във видеото)

Уви, разминаването в думите на Борисов спрямо декларираното финансово състояние на завода е очевидно. Вместо “изправен пред фалит” заводът бележи рекордна печалба от над 75 милиона лева, както можете да видите по-долу:

Лъжите на Борисов, епизод пореден: “фалиращ” завод се оказа със 75 милиона лева печалба

Пред родения в Димитровград политик Владислав Панев собственикът на завода споделил, че тази година дори няма да затваря предприятието за ремонт, както се е случвало обикновено през лятото. Наистина е ударен от цената на газа, но е далеч от фалит, пише Панев във фейсбук.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране