13.07.2024 | 20:51
Левандовски си уредил дипломи за треньор – преподавател по втория начин
В Полша тече разследване за продажбата на дипломи в университета в Лодз

Полският нападател Роберт Левандовски е заподозрян, че си е купил диплома от частния университет в Лодз. Там през 2018 г. той получава свидетелство за завършено обучение и за завършена магистратура.

В Полша тече разследване за продажбата на дипломи от споменатия университет за последните пет години.

Основният заподозрян е професор, свързан с два университета, на единия от които е бил ректор. Той „продава“ дипломи за пари, а сред заподозрените „купувачи“ е и Роберт Левандовски. Разследващите установили още, че в аферата е замесена и съпругата на Робърт – Анна.

По делото свидетелства учителката Барбара Мрозинска, която заяви в Twitter, че Левандовски е купил дипломата си. Твърди, че той е взел два изпита при нея, въпреки че не го е виждала лично.

Полските медии съобщават, че Анна Левандовска е искала Роберт да завърши образованието си, което е започнал във Варшава през 2007 г., за да може да влезе в треньорско училище. С помощта на професора от споменатия университет в Лодз Збигнев Д. футболистът получил дипломи, но не се похвалил публично с тях.

По-късно обаче завършва законно обучението си във Варшава, а дипломите му за университета от Лодз остават в тайна. През 2007 г. Левандовски започва да учи в колежа за спортно образование във Варшава и през 2017 г. получава бакалавърска степен, а през 2020 г. – магистърска степен за треньор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране