04.08.2022 | 23:01
Левски изпусна дузпа, но превзе Малта с последния удар
Гол в 95-ата минута донесе важен аванс за "сините" преди втория мач

Левски постигна драматична победа с 1:0 срещу малтийския Хамрун Спартанс при първото си гостуване в екзотичната държава. Срещата бе първа от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Филип Кръстев изпусна дузпа в 11-ата минута на срещата, но съдбата се усмихна на него и на „синя“ България в 95-ата минута, когато самият той реализира, за да донесе важен аванс преди втория мач след седмица.

Срещата може да се каже, че бе равностойна, като двата тима се редуваха да взимат инициативата за по около 15 минути. Имаше няколко изгодни ситуации за попадение, но като цяло и равенство щеше да е закономерен резултат. Видя се, че малтийците са сериозен клуб, който може да накаже съперник от чергата на Левски. Николай Михайлов имаше няколко важни намеси, които за щастие опазиха резултата. След това се стигна до заключителните секунди и голяма радост за българите по трибуните.

Реваншът е на 11 август на стадион „Георги Аспарухов“ и на теория отборът на Станимир Стоилов ще има голямо предимство пред своята публика, като си спечели и възможността да играе една идея по-спокойно. Ако триумфира, ще срещне загубилия дуела между АЕК Ларнака и Партизан, като сърбите претърпяха поражение с 1:2 в първия мач.

Ранен шанс имаше за Левски след много груба грешка от защитата на домакините, които не успяха да изнесат топката. Уелтън опита удар, но той бе блокиран и топката излезе в корнер. „Сините“ упражниха много солидна преса в първите минути и тя даваше позитивен резултат. В осмата минута Уелтън беше изведен зад защитата, но вратарят на домакините излезе и пресече последвалия удар.

В десетата минута отборът на Станимир Стоилов получи дузпа. След изпълнение на ъглов удар Билал Бари беше задържан през кръста от Матю Гиламиер и падна на тревата. От бялата точка Филип Кръстев стреля в опразнения ъгъл, но нацели дясната греда.

Едва в 15-ата минута малтийците успяха да минат центъра за по-продължително време, но пресата на Левски продължи сериозно да ги затруднява.

В 29-ата минута Хамрун изпълни коварно ъглов удар, при който топката се завъртя и Николай Михайлов се намеси. Последва добавка с глава от нападателя Додо, при който стражът отново трябваше да се прояви. В 38-ата минута и „сините“ показаха че са опасни на статични положения. След центриране от корнер Цунами стреля силно с глава, но покрай вратата.

Хамрун започна второто полувреме значително по-добре и в 60-ата минута направи голям пропуск. Джони проби през десния фланг и с пас по земя намери Додо, който стреля от непосредствена близост, но Михайлов се намеси подобаващо.

В 68-ата минута Левски направи една от най-хубавите си атаки, когато Цунами, Билал Бари и Уелтън направиха комбинация, но последвалият удар на бразилеца прелетя над вратата.

В заключителните 15 минути започнаха смените на двата отбора и те накъсаха допълнително игровите действия, но Левски се настани по-комфортно в половината на съперника.

Мачът заспиваше към равенство, но в 95-ата минута Левски стигна до попадение чрез Филип Кръстев. Халфът се реабилитира за пропуска си от дузпа, като топката стигна до него след рикошет при удар на Андриан Краев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране