05.12.2020 | 23:44
„Левски“ с историческо поражение на „Герена“
"ЦСКА 1948" се укрепи в Топ 6 с успех срещу конкурент

„Левски“ допусна безпрецедентна загуба във футболното първенство на България. В мач от XV кръг на Ефбет лига 26-кратните шампиони за първи път в историята загубиха от „Арда“ (Кърджали), при това като домакини – 1:2 на ст. „Виваком Арена Георги Аспарухов“ в София.

„Сините“ можеше и да се спасят частично от срама, след като успяха да изравнят резултата на 1:1 в 89-ата мин. с далечен шут на Паулиньо и добавка на Валери Божинов. Още при подновяването на играта от центъра обаче гостите организираха светкавична атака и в последните секунди от редовното време голмайсторът на тима Иван Коконов прати топката за втори път в мрежата зад Николай Михайлов.

„Арда“ поведе в 41-вата мин., когато след изпълнение на пряк свободен удар се получи разбъркване в малкото наказателно поле и Матеус Леони вкара технично с пета. В ситуацията четирима бранители в синьо и вратарят Михайлов не успяха да противодействат на бразилския халф на кърджалии.

Всяка загуба на „Левски“ е тежка, особено когато загубиш по този начин – коментира треньорът на столичани Славиша Стоянович. – Трябва да се играе до последния съдийски сигнал. Наивно получихме втория гол, веднага след като бяхме вкарали нашия. Това беше голяма грешка. Знаете в каква ситуация сме. Нямам много алтернативи на някои позиции. Но няма да се оправдавам. Нямаме много време, защото на всеки три дни имаме мач. Трябва да бъдем умни.“

Колегата му начело на „Арда“ Николай Киров, разбира се, беше доволен от успеха на „Герена“.

„Дисциплиниран двубой от наша страна – анализира той. – Едно от нещата е дисциплината в защитата. И в атака правим добри неща. В последната минута изведохме човек сам срещу вратаря с пас от центъра. Грешки винаги се допускат, важното е, че показахме характер в последната минута. Има какво да се подобрява, дали ще успеем за следващия мач ще го покаже резултатът от него. Ние сме отбор в развитие.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране