09.02.2023 | 11:19
LIDL в България: двойно по-скъп от немския и 66% от испанския, а рекламира „ниски цени”
Маслото се продава за 6,99 у нас, но за 2,15 евро в Барселона, което прави 4,21 лв.

„Качествени стоки на НИСКИ ЦЕНИ”, гласи рекламата на LIDL в България, ала истина ли е? Не! От веригата се скриха и се покриха и 2 дни не отговориха на въпросите за ценообразуването си в сравнение със същото на бранда в другите държави от ЕС, за които има много доказателства в социалните режи.

В най-бедната страна от Европейския съюз, с най-ниските заплати, наеми, данъци, осигуровки, електричество, отопление, автогорива, тол, винетки и други разходи, кашкавалът се продава практически двойно по-скъпо, отколкото в същата верига в Германия. Както виждате от фотофакта, при нас се продава за 16, 49 лв., това, което в Берлин струва 4,99 евро или 9,76 лв.

Това далеч не е единственият продукт, който е обект на нагла, неоправдана и безсрамна спекула в българския LIDL.

Читатели споделиха стряскаща съпоставка и спрямо испанската мрежа на същата верига.
Така друг много търсен продукт за всекидневна употреба като маслото се продава за 6,99 у нас, но за 2,15 евро в Барселона, което прави 4,21 лв. Разликата е две-трети завишаване на цената в българския LIDL.

Като сме на вълна млечни продукти, споделиха ни и фотофакти на цената на прясното мляко Президент, което за разлика от българските марки е чисто, не е сухо плюс вода, както тях, но струва от 0,89 евроцента, а каталунското стига до 1,19 евро.

Всеки сам знае колко струва в родните хранителни магазини онова, което ни продават за мляко, а всъщност най-често е гОла вОда или – да го наречем по модерному – веганско или химическо, понеже в него няма и следа от животински произход.

Разбира се, евтиният популизъм на Корнелия Нинова за таван на цените, което пък значело високите им нива да се комбинират с дефицит, не е решение. Тя вече се опита да го пробута и като вицепремиер, та така – уж без да иска – доведе до вдигане на олиото двойно, с което наля стотици милиони на агроолигарсите, които го произвеждат.

Апропо, и до днес остава голяма тайна на кабинета Петков – Нинова къде потънаха 1,197 млрд.лв., взети от НЕК, които бяха отделени именно за компенсиране на ценовите ръстове при първата инфлационна вълна преди година, но нито бяха дадени на производителите, нито се разбра къде другаде са отишли, но ги няма и в хазната. Ресорен вицепремиер по харченето им отново беше Корнелия Нинова под контрола на другото тогавашно вице Асен Василев,  с когото добре уредиха с милиардни печалби и Лукойл от спекулата с горива.

1 коментар

  1. Червена бабичка каза:

    При Кака Курни нема лабаво. Както хиенала надушва мълша, така и тя надушва и реализира далаверата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране