07.06.2024 | 10:53
Линда Петкова затвори сладкарницата
Причината е мащабен ремонт

Съпругата на Кирил Петков Линда затвори прочутата си сладкарница на пъпа на София. Бившата премиерша от няколко дни е хлопнала кепенците на заведението си, установи проверка на „Ретро“.

За щастие, причината за това не е фалит или някакъв друг проблем, а ремонт. Изглежда, през лятото сладкарница ще има изцяло нов вид, за да радва клиентите си с още по-приятна обстановка.

Преди Великден в сладкарницата на Линда кипеше ударен труд, тъй като тя произвеждаше три вида козунаци – със стафиди и цитрони, с натурален шоколад и бадеми или шипков мармалад и орехи. Малките се продаваха по 34 лв., а големите – по 59 лв. Тогава доста потребители на социалната мрежа се възмутиха от високите цени и тръгнаха коментари, че козунак на такава тарифа няма дори в чужбина. Но това не спря Линда, тъй като малко преди това публикува изцяло ново меню с обновени цени. А клиенти се намират за всичко. Преди най-скъпата торта в менюто на канадката струваше около 90 лева. Сега – на фона на вдигането на всички продукти и услуги,  Линда добавя повече от 10 процента увеличение. Тя продава торти за над 100 лева бройката. Най-скъпият сладкиш, който предлага, е чийзкейкът с боровинки и лимон.

Изглежда, съпругата на Кирил Петков е изчакала да минат празниците, за да събере средства, благодарение на които спокойно и заслужено да затвори сладкарницата за ремонт.

Малкото бутиково заведение се намира в идеалния център в София. В него Линда предлага специални и полезни десерти без глутен и захар. Съпругата на Кирил Пенков е пуснала в почивка и персонала си, докато текат ремонтните дейности.

Обикновено кулинарката Линда затваря сладкарницата през август всяка година, за да отиде на море със семейството си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране