20.02.2021 | 23:04
Локомотив Пловдив удари Лудогорец с 3:2
Попаденията за домакините реализираха Момчил Цветанов (41), Димитър Илиев (43) и Лукас Салинас (77)

Локомотив Пд нанесе втора загуба на Лудогорец от началото на сезона. „Смърфовете“ победиха съперника с 3:2 под проливния дъжд в Пловдив. Попаденията за домакините реализираха Момчил Цветанов (41), Димитър Илиев (43) и Лукас Салинас (77). Особено красив бе като голът на капитана на „черно-белите“, който прехвърли вратаря Ренан с шут от границата на наказателното поле.

В началните минути двата тима не успяха да създадат опасно положение пред вратите. В 6-ата мин. Димитър Илиев опита да изведе Георги Минчев на добра позиция в наказателното поле на Ренан, но Жосуе Са се намеси отлично и предотврати опасността.

В 11-ата минута Диниш Алмейда центрира в наказателнното поле, където Димитър Илиев опита да я свали към Георги Минчев, но неуспешно.

Малко по-късно капитанът на Локомотив Пд опита удар от разстояние, но топката мина покрай лявата греда на Ренан.

Лудогорец поведе в 16-ата минута. Кирил Десподов получи топката от Клаудиу Кешерю по левия фланг и нахлу в наказателното поле и успя да намери непокрития Абел Анисе, който на празна врата се разписа.
В 22-ата минута Локомотив създаде най-опасното си положение от началото на мача. Бирсент Карагарен центрира меко в наказателното поле, където Георги Минчев стреля с глава, но топката мина покрай лявата греда.

Малко по-късно Лудогорец създаде две много опасни положения пред вратата на домакините. Първо Кирил Десподов изведе Клаудиу Кешерю на добра позиция, като румънецът подаде успоредно на голлинията, но Бърнард Текпетей не успя да засече топката.

Веднага след това тя попадна отново у Десподов, който с петичка успя да намери Текпетей. Той обаче отново не успя да преодолее Мартин Луков останал очи в очи с него. В 41-ата минута Бирсент Карагарен намери Лукас Салинас на границата на наказателното поле, бразилецът веднага подаде към непокрития Момчил Цветанов, който с точен удар простреля Ренан.

Само 120 секунди по-късно „смърфовете“ стигнаха до пълен обрат. След грешка на играчите на Лудогорец в центъра на терена топката стигна до Лукас Салинас. Офанзивният халф веднага подаде към Димитър Илиев, който с прехвърлящ удар от границата на наказателното поле матира излезлия напред Ренан.

В началото на второто полувреме Лудогорец натисна съперника си и създаде няколко опасности пред вратата на Луков. В 53-ата минута „орлите“ получиха право да изпълнят дузпа, след като Кристиан Гомис спъна Текпетей в наказателното поле. Зад топката застана Кешерю, който с точен удар в долния ляв ъгъл на вратата изравни.

В 59-ата минута Локомотив Пд бе много близо до трети гол. След изпълнение на ъглов удар Диниш Алмейда стреля с глава, но топката срещна лявата греда на Ренан. Димитър Илиев опита да я добави в мрежата, но не успя . При удара той бе дръпнат за фланелката, но съдията Волен Чинков не даде нарушение.
Малко по-късно Кирил Десподов опита изстрел от разстояние, но топката се удари в крак на защитник на Локомотив и излезе в ъглов удар.

В 73-ата минута Локомотив отново бе много близо до трето попадение. Георги Минчев изведе Бирсент Карагарен по десния фланг. Полузащитникът опита нещо средно между удар и подаване, но топката достигна до Диниш Алмейда на далечната греда, който обаче леко закъсня и не успя да я засече в мрежата.
В 77-ата минута Дейвид Малембана стреля от фаул от над 30 метра, Ренан опита да улови топката, но я изпусна точно на крака на Лукас Салинас, който от близко разстояние не сгреши.
Малко по-късно Каули Оливйра опита удар от въздуха, но топката профуча над напречната греда.
В 93-ата минута Лудогорец можеше да изравни. След многоходова акция топката достигна до Каули Оливейра, който стреля, но Мартин Луков майсторски изби.
Людогорец остана на върха с 42 т., ва 5 пред Локо Пд, и на 7 пред ЦСКА, която играе с Черно море в София, и пред Арда, която победи Ботев Вр с 3:2.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране