04.08.2015 | 0:03
Лондон с още мерки срещу имигрантите
Нелегално пребиваващите ще бъдат гонени от домовете си, предвиждат се наказания и за некоректни собственици

Британското правителство обеща в понеделник да въведе нови мерки, с които да спре нелегалните имигранти, предаде АФП. Собствениците на недвижимо имущество, които не предприемат действия да изгонят своите наематели, които нямат право да останат във Великобритания, или не проверяват техния имиграционен статут, преди да им отдадат под наем собствеността си, ще бъдат заплашени от пет години затвор. Крайната мярка, анонсирана от обществения секретар Грег Кларк, ще бъде част от нов имиграционен проектозакон, който парламентът на Обединеното кралство ще обсъжда в близките месеци.

Правителството планира да създаде и “черен списък” на наемодателите – нарушители на закона, както и на брокерите, съдействали за такива сделки. В същото време нелегалните имигранти директно ще бъдат изгонвани от имотите, които са наели, без съдебна заповед, съобщава EurActiv. В момента в няколко населени места във Великобритания се прилага пилотна схема за проверка на имиграционния статус на наемателите на жилища.

Предвижда се тя да се разшири в цялата страна, след като резултатите от нея бъдат анализирани. Този ход е част от инициативата на правителството да обезкуражи мигранти да напуснат своите страни на произход и да покаже, че страната не посреща добре хората с отхвърлени молби за убежище.

Към инициативата се присъедини и Франция, като министрите на вътрешните работи на двете страни излязоха със съвместна статия за “Съндей телеграф”. В нея те предупреждават, че светът е изправен пред безпрецедентна миграционна криза, но и обещават, че ще предоставят убежище на тези, които бягат от конфликт или преследване.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране