15.01.2015 | 8:31
Лупи уреди пачки, дава Карачанаков на съд
Ще им кажа „аферим”, ако го продадат в добър клуб, заяви Томов

ЦСКА привлече още един спонсор – италианската фирма за спортна екипировка „Лото” ще облича безплатно “армейците” от лятото, когато изтича сътрудничеството с “Леджеа”.

Това обяви силният човек Александър Томов-Лупи. Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров пък поясни, че от контракта се очаква в касата на “армейците” да постъпва около половин милион лева на година от продажбата на фенски артикули. Тя ще се осъществява в магазините на “Спорт депо” из цялата страна.“Имахме пет оферти от големи компании, сред които “Найк” и “Капа”. Най-доброто предложение беше на “Спорт депо”.

Основна роля изигра това, че те имат магазини в много градове в страната и така привържениците ни лесно ще имат достъп до фенските артикули на ЦСКА. Няма да ни се налага да правим магазини. В “Спорт депо” ще има фенски корнер на ЦСКА. От няколко фирми бяха готови да ни обличат безплатно, но ние държахме да могат запалянковците ни лесно да стигат до продуктите с марката ЦСКА”, продължи босът.“Договорът е за срок от 3 години и влиза сила от лятото”, добави Тодоров.

Изпълнителният директор Александър Тодоров бе повече от доволен: “С този договор, който подписахме със “Спорт депо”, отговаряме на претенциите на феновете ни да имат достъп до екипите и артикулите на ЦСКА. В страната има 21 магазина на “Спорт депо”, във всеки от тях ще има артикули на клуба. Голяма част от тях ще бъдат произвеждани от “Спорт депо”. От всеки артикул ЦСКА ще получава сериозни процентиПриходите от търговска дейност многократно ще се увеличат. Не с проценти, а с пъти. Нещо, което до този момент е било неглижирано. ЦСКА вече ще показва съвсем друго лице. Най-важното е, че ще бъдат удовлетворени всички привърженици”, обясни Александър Тодоров.

Междувременно стана ясно, че ЦСКА внася скоро делото за Карачанаков в съда. Според Лупи виновен за бягството на играча е не друг, а мениджърът му Лъчезар Танев.“Съжалявам за Антон Карачанаков. Прегрешението към играча е на неговите мениджъри. Не е имало оферта за Антон – нито от 50, нито от 100 хиляди евро. Явно мениджърите имат планове за футболиста, искат да го пласират като свободен агент. Ако беше останал в ЦСКА, щеше да се развие, щеше да играе основна роля. Щеше да си вдигне цената”, коментира Томов.

“Оценката е, че те могат да му намерят клуб. Ако той е първостепенен, аз ще бъда първият, който ще кажа “аферим” и ще преглътна”, добави шефът на ЦСКА.“Имам добро отношение към Карачанаков. Той бе почтен и заяви, че напуска, защото иска да играе повече. Ако има отбор, особено в Испания, му пожелавам успех. Ще заведем дело срещу състезателя, пък каквото съдът реши. Задължение на ръководството на ЦСКА е да защитава интересите на клуба”, каза още Томов. “Всички знаем какво се случва с футболистите, които напускат ЦСКА. Визирам Бадема (бел. ред. – заигра в Китай и вкара тима си в елита с решаващ гол), Косоко и Менди (бел. ред. – играха добре в „Литекс”). Първите двама са без отбори. А само преди няколко месеца търсеха повече пари”, завърши Томов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране