28.03.2021 | 21:15
Любо Пенев смени Акрапович в ЦСКА-София
За последно Чичовото води ЦСКА пролетта на 2019 г., като напусна със скандал

Любослав Пенев е новият треньор на ЦСКА-Сф, съобщи клубът на официалния си сайт. До момента Ел Голеадор водеше Царско село.

Пенев замества на поста Бруно Акрапович, който пък от своя страна се задържа прекалено малко на „Българска армия“. Босненецът беше назначен есента, след като скандално напусна Локо Пд, за да поеме именно „червените“. За последно Акрапович води ЦСКА в събота при загубата от втородивизионния Литекс с 1:2 в контрола, играна на базата в „Панчарево“.

„Любослав Пенев е новият старши-треньор на клуба. Легендата на „червените“ заменя на поста досегашния наставник Бруно Акрапович. Рокадата е продиктувана от неудовлетворителното представяне на тима в битката за титлата и призовите места срещу преките конкуренти.
От началото на пролетния полусезон ЦСКА лъкатуши в изявите си, а на самия терен обликът, качеството на игра и резултатите на отбора не са убедителни.

За новото си завръщане на “Армията” Любослав Пенев е бил убеден от главния мениджър на клуба Стойчо Стоилов. Тъй като в момента собствениците на клуба продължават да осигуряват коректно бюджета, но са се дистанцирали от оперативната власт и кадрова политика, именно Стоилов е инициирал промяната и поел отговорност, че Пенев е най-подходящият и правилен треньор да бъде начело на „армейците“. В името и за благото на ЦСКА той е получил „картбланш“ да действа. При създалата се ситуация от Царско село са уважили желанието на своя досегашен наставник (с който имаха уговорка при добра оферта да напусне).
Още от утре Любослав Пенев започва работа с тима в подготовката му за първия сблъсък от полуфиналите за Купата на България срещу Лудогорец на 7 април“, съобщиха от „Армията“.

За последно Пенев води ЦСКА пролетта на 2019 г., като напусна със скандал. Тогава той нападна ръководството на клуба в липсата на подкрепа към него. Скандалът се зароди след мача с Черно море (3:1) във Варна. Тогава шестима футболисти бяха изгонени, защото се провалиха на детектор на лъжата. Заговори се, че въпросните „моряци“ са продали мача на „червените“, но нищо не беше разкрито. Всичко се случили именно зад гърба на Пенев, който впоследствие напусна. Истината обаче така и не излезе на яве.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране