23.05.2023 | 12:04
Лютви Местан чака внуче след инсулта
Дъщеря му Елиз от брака му с бившата му жена Нурсен Атасой е бременна за втори път
Елиз с майка си Нурсен Атасой

Лютви Местан, който на 19 февруари тази година бе покосен от инсулт, отново очаква внуче. Дъщеря му Елиз от брака му с бившата му жена Нурсен Атасой е бременна за втори път. Бъдещата майка, която вече има един син, сподели своя снимка в социалните мрежи, от която се вижда, че е в напреднал етап на бременността си. Първото си дете тя роди в клиника в Турция през 2017 г. Елиз е омъжена за корабен инженер от заможен род и живее в южната ни съседка, далеч от баща си.

Новината, че бившият председател на ДПС е получил инсулт, стана публична в края на февруари, когато той трябваше да се яви в съдебната зала. Местан е подсъдим заради катастрофата край момчилградското село Загорско, която се случи през 2019 г. При инцидента загина 6-месечно бебе. Заради инсулта обаче той не могъл да се яви на последното заседание по делото, като пуснал молба към съда то да бъде отложено за друга дата и приложил документ от болницата в Момчилград, където бил хоспитализиран. От него става ясно, че е получил исхемичен инсулт и е бил настанен на стационарно лечение в болничното заведение.

До броени седмици политикът ще стане дядо за трети път, пише „Ретро“. Той вече има две внучета – едно от сина си Еди и жена му Силвия, и едно от бременната за втори път Елиз. Нейната сватба остава в историята като една от най-скъпите, правени някога у нас. Щерката на Местан се омъжи за съпруга си Гьоксел на изискано тържество в изключително луксозния комплекс „Маказа“ край Кърджали през лятото на 2015-а. На грандиозното събитие присъстваха над 500 души, а Елиз смени четири пищни рокли по време на тържеството. Медения си месец младоженците прекараха на Малдивите, а след това булката се премести да живее в Турция, където двамата с мъжа ѝ отглеждат сина си. За последно са били у нас през миналия декември, когато са си дошли по лош повод – погребението на дядо ѝ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране