15.01.2015 | 16:20
Майка и син са босовете на групата за убийства
Все още се издирват Мартин Георгиев и Пламен Цеков

Лидери на разбитата вчера група за поръчкови убийства са Мила Георгиева и синът й Мартин. Той и още един от членовете на групата се издирват. Това стана ясно от днешната специална пресконференция на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и ръководителя на Апелативна специализирана прокуратура Даниела Попова.

При мащабна операция вчера, в която взеха участие над 200 служители на прокуратурата, Главна дирекция „Криминална полиция“ и Жандармерията, бяха задържани организаторката Мила Георгиева и 7 участници в престъпната група за поръчкови убийства. Другият лидер на групата – синът на Георгиева – Мартин и Пламен Цеков са се укрили и се издирват.В групата са участвали още бившият съпруг на Мила Георгиева – Михаил Георгиев, и родният й брат Ангел Ангелов, Мирослав Стоянов, Олег Попов, Георги Божилов, Антоний Янков, както и синът на бившия шеф на Столичната митница Христо Кулишев – Максим, предаде БТА. Георгиева е била доведена дъщеря на Кулишев. Той е бил женен за майка й.  По думите на Светлозар Лазаров до разкриването на групата се стигнало, защото разследващите получили сигнал, че можело да се стигне до разчистване на сметки между членовете й заради неразбирателство помежду им.Според разследващите групата е извършила три опита за убийства – срещу Георги Бързанов през 2013 г. в „Какао бийч“, срещу Тихомир Дочев-Мравката и срещу Георги Семерджиев, познат като Жоро Шопа, който е сочен за дясната ръка на Евелин Банев – Брендо. Семерджиев беше прострелян близо до хотел в столичния квартал „Лозенец“ миналото лято, но оцеля.По думите на Даниела Попова, разследващите имали данни за връзки с Георги Славов – син на Стоил Славов, но за сега нямало данни за негово участие в групата. Според данни на разследващите групата е работила поне от началото на 2012 година до сега.

Срещу осмината задържани е повдигнато обвинение, те ще останат в ареста за 72 часа.  „При обиска в дома на Георгиева е намерено огромно количество оръжия. Тя е била организатор на групата“, поясни прокурор Попова.  Тя посочи, че в къщата са открити и са иззети множество наркотични вещества, основно марихуана.

„Предстои да бъдат извършени още множество действия. Иззети са и мобилни телефони, както и лаптопи, на които ще бъдат назначени компютърни експертизи. Реализацията беше извършена и подготвена в много кратък срок и смятам, че е много успешна за началото на тази година“, подчерта Даниела Попова. Очаква се утре прокуратурата да поиска постоянното задържане на всички или на част от арестуваните.

1 коментар

  1. Някой си каза:

    А МАЯ КУЛИШЕВА ?!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране