17.03.2021 | 15:47
Майката на ГЕРБерката Майдел напуска шефския пост в „АстраЗенека“
Зоя Паунова вече не е управител на българския филиал на фармацевтичната компания

Управителят на „АстраЗенека България“ Зоя Паунова напуска позицията и ще заема съветническа длъжност за региона, съобщава „БулевардБългария“.

Тя все още е вписана в Търговския регистър като управител на българския филиал на фармацевтичната компания. В края на миналата година обаче е променен Учредителният акт (13.10.2020), така че се дава право и на прокуриста на дружеството да представлява компанията. Според промяната управителят и прокуристът могат да представляват дружеството „заедно и поотделно“. Прокурист на дружеството е Добромира Петрова, която е на тази позиция от 2018 г.

Прокуристът се назначава от едноличния собственик или от управителя със съгласуване помежду им и с регионалния мениджър на „АстраЗенека“. Прокуристът може да бъде освободен от управителя по всяко време. Той управлява предприятието на дружеството и го представлява в съответствие със закона, решенията на собственика и разпорежданията на управителя, пише още в Учредителния акт.

На 12 март 2021 в Търговския регистър е подадено заявление от „АстраЗенека България“ – не става ясно обаче дали е свързано с промяната на ръководната позиция.

Зоя Паунова е магистър по фармация на Медицинската академия в София и е с над 20-годишен опит в индустрията. Завършила е и бизнес образование в Европейския институт по управление на бизнеса INSEAD (Франция). Специализирала е във Великобритания, Швеция и САЩ.

Зам.-председател е на Българския форум на бизнес лидерите, член е на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители и е част от УС на Съвета на жените в бизнеса в България.

Зоя Паунова е майка на евродепутата от ГЕРБ Ева Майдел и е сред учредителите на Движение ГЕРБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране