04.05.2015 | 21:59
„Макдоналдс“ ще подобрява репутацията на предлаганата храна
Планира се съкращаване на разходите с 300 милиона долара

Вслушване в клиентите, опростяване на дейността на заведенията и подобряване на репутацията на предлаганата храна са част от мерките, които гигантът в бързото хранене „Макдоналдс“ ще предприеме, за да подобри финансовите си резултати. Днес новият главен изпълнителен директор на компанията Стив Истърбрук обяви във видеообръщение и че ще опрости структурата на компанията, намалявайки бюрокрацията, така че тя да може по-бързо да се приспособява към промените във вкусовете, съобщи „Асошиейтед прес“.

Корпоративната структура е твърде неефикасна. Реалността е, че представянето ни напоследък е лошо. Числата не лъжат“, каза той в изявлението, разпространено в интернет. За да засили ефективността си, Макдоналдс преструктурира подразделенията си в четири групи: основен пазар в САЩ, международни водещи пазари като Австралия и Великобритания, пазари с бърз растеж като Китай и Русия и останалата част от света.

Планира се също така съкращаване на разходи с 300 милиона долара около 2017 година. Все още е твърде рано да се определи как свиването на разходите ще засегне работните места, но вече е ясно, че през тази година ще бъдат закрити близо 700 заведения.

Планът за възход на „Макдоналдс“ предвижда също да се увеличи делът на заведенията, работещи по споразумения за франчайз – от 81 до 90% през идните четири години. Плановете за реформи бяха обявени на фона на засилената конкуренция от редица други марки и признанието на компания, че не успява да бъде в крак с промяната във вкусовете.

Продажбите в Азия понесоха тежък удар след спор около водещ доставчик миналото лято, а бизнесът в Европа е слаб. Миналата година печалбата на компанията се понижи с 15%.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране