05.03.2021 | 22:10
Македония: Защо да включваме българите в конституцията?
Тази възможност беше обявена от македонския външен министър Буяр Османи

Държавният глава на Северна Македония Стево Пендаровски не вижда необходимост от промени в конституцията, съобщи Нова Македония.

Днес беше заявено, че българите може да бъдат споменати в македонската конституция. Пендаровски заяви, че подобно искане не е било заявявано от българите.

Към момента той не вижда нужда от каквито и да е промени. Тази възможност беше обявена от македонския външен министър Буяр Османи.

Визират се българите в страната, като етническа общност. Дипломатът заяви, че няма да позволи страната му да бъде обвинявана за оказване на натиск над етнически групи.

Северна Македония защитава държавните и колективните права. Продължават преговорите по темата.

Допълва се, че българите в Северна Македония трябва да се чувстват като свободни граждани.

2 коментара

  1. Ехххх каза:

    Претседателот на ВМРО-Народна партија, Љубчо Георгиевски кој деновиве излезе со предлог план за решавање на спорот со Бугарија, којшто власта не го прифати, вели дека тој не е ништо друго освен Македонец.

    Одговарајќи на прашање како ќе се определи на претстојниот попис во емисијата „Стадион“ на Канал 77, Георгиевски вели дека и тука и во Бугарија кажал дека тој не може да се определи како ништо друго освен како Македонец.
    ЗАЩО ИМА БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ ТОГАВА?

  2. Анонимен каза:

    Vijda se kakvo e otnoshenieto kam Severno Makedonskite balgari to i kakvo da govori marionetnoto pavitelstvo na Belgrad na SRM se vijda kogato kogato gi biqt da se e culo da ima razkrit ili osaden nekoi.A za darjavna rabota daje i druga balgarin li si nqma i nadejda.Tezi se pravqt kato umreli lisici i se izkarvat nai golemite demokrati v Evpopa pred evropeicite .Tezi promiti mozaci v srapska peralna kato obijdat Balgarite s mongoli.tatari nai vece se samoobijat, fashistii dr a tenite iztoricali znaqt kade se e zaselil Kubert no nali prez celiq jivot sa pisali istoriceski prikazki vzimali za zaplata kak da priznaqt iztinata. tova kadeto sam im pisali tehnite srabski (brakq)izbili inteligensiqta im zashtoto sa bugari a ne pravi srabi sled Parvata Svetovna Voina.Na vsqka laja idva vreme kogato izlia istinata i v dneshno vreme krakata na lajata sa kasi s internet .

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране